X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Artur Reșetnicov a fost escortat în izolatorul CNA

19 apr. 2022,, 17:35   Politică
2780 0

Fostul deputat comunist, Artur Reșetnicov s-a întors în Penitenciarul 13. Se întîmplă după ce medicii au stabilit că starea de sănătate îi permite să fie deținut în izolatorul de detenție provizorie.

Artur Reșetnicov urma să se întoarcă în celula închisorii încă săptămîna trecută, în 13 aprilie, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au decis să îi schimbe măsura preventivă din arest la domiciliu în arest după gratii. A ajuns însă la spital, după ce ar fi căzut și s-ar fi lovit în regiunea capului.

Potrivit concluziilor medicale, obținute de TV8, Reșetnicov s-ar fi ales cu un traumatism cranio-cerebral acut închis și cu traumatism cranio-facial deschis după ce în data de 8 aprilie ar fi căzut și și-ar fi pierdut cunoștința. În document, se menționează că fostul deputat necesită tratament, inclusiv neuro-chirurgical.

A doua zi după internare, la spital au descins ofițerii CNA, care au ridicat concluziile medicale semnate de doctorii de la Urgență în privința fostului deputat comunist, cercetat pentru îmbogățire ilicită.

Artur Reșetnicov a fost reținut după ce procurorii anticorupție și ofițerii SIS au descins în dimineața zilei de 2 februarie cu percheziții acasă la el și la domiciliul altor 12 foști deputați, învinuiți de îmbogățire ilicită. În urma perchezițiilor au fost reținuți Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov și fostul democrat Sergiu Sîrbu, și el bănuit de îmbogățire ilicită.


Marți, 12 aprilie, și Sergiu Sîrbu a fost întors din arest la domiciliu în arest în izolatorul CNA. În 7 aprilie, și Anatolie Zagorodnîi a revenit în izolatorul CNA, după ce s-a aflat în arest la domiciliu. Violeta Ivanov se află în arest la domiciliu, iar în privința lui Vladimir Vitiuc „procurorii nu au contestat decizia din cauza stării de sănătate precare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?