X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Aprobat! Moldovenii vor putea să călătorească fără vize în Brazilia

9 dec. 2020,, 15:00   Politică
4569 1

Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor și semnarea Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federative Brazilia privind abolirea vizelor de scurtă şedere pentru titularii paşapoartelor ordinare.

Acordul are drept scop de a stabili un regim de călătorii fără vize pentru titularii pașapoartelor ordinare, care călătoresc pe teritoriul celuilalt stat în scopuri turistice, de tranzit sau afaceri, pentru o perioadă ce nu depăşeşte de nouăzeci (90) de zile, în decursul oricărei perioade de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere, transmite diez.md.

Acordul urmează a fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată.

Documentul aprobat de guvern poate fi consultat mai jos.


Reamintim că, la data de 27 februarie 2014, prin Legea nr. 15, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federative a Braziliei privind abolirea vizelor de scurtă şedere pentru titularii de paşapoarte ordinare, întocmit la Chişinău, la 9 decembrie 2013. Însă, Acordul vizat nu a intrat în vigoare din cauza neîndeplinirii procedurilor interne de către partea braziliană. În dialog cu ambasada Braziliei la Kiev s-a atestat existența mai multor formalități birocratice legate de procesul legislativ din Brazilia, care pot dura timp îndelungat. În vederea urgentării stabilirii unui regim de călătorii fără vize, partea braziliană a propus încheierea unui nou acord prin schimb de note, care, conform procedurilor interne ale acesteia, ar putea intra în vigoare mai rapid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?