Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadorul UE: Sînt vești bune pentru țara voastră

6 oct. 2023,, 08:13   Politică
2995 0

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a comentat rezoluția adoptată de Parlamentul European, prin care s-a cerut demararea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE.

În cadrul emisiunii ”Dialog Deschis”, el a subliniat că acest mesaj este un semnal pozitiv pentru Chișinău, care speră să obțină începerea negocierilor pînă la sfîrșitul anului, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

”Este un semn foarte pozitiv pentru R. Moldova, pentru că este încă o dovadă a suportului pe care țara voastră îl primește de la Parlamentul European. Și este un semnal pentru alte instituții europene despre cum Parlamentul European vede evoluția ulterioară a relațiilor cu R. Moldova. Deci, eu cred că sînt vești bune pentru țara voastră” a notat Mazeiks.

Amintim că Parlamentul European a votat o rezoluție, prin care cere începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană pînă la finalul anului. Cu votul a 448 de eruoparlamentari, PE a solicitat Consiliului European și Comisiei Europene începerea negocierilor pînă la finalul acestui an.

De menționat că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cerem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană pînă la finalul anului curent.

7
2
1
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?