Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadorul UE despre situația din Republica Moldova

8 dec. 2020,, 14:17   Politică
4514 2

Practicile care ar fi trebuit să rămînă în trecut se întorc. Potrivit agenției infotag, acesta a fost modul în care ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, a evaluat situația politică actuală din Moldova, marți, în cadrul Forumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova 2020.

Diplomatul a menționat că „viteza cu care se formează alianțele bazate pe interese ascunse arată cît de subestimate au fost forțele reacționare, care au reușit să ajungă foarte repede la un dialog și să revină la vechile tradiții – de la traficul de țigări la subminarea activităților instituțiilor statului”.

„Practicile care păreau a fi veșnice în trecut se întorc. Intruziunea în instituțiile publice, utilizarea instanțelor pentru anularea deciziilor legale ale autorităților, impunitatea generală. Frauda bancară și „Laundromatul” sînt menționate de multe ori, dar acum aș vrea să reamitens despre – dezamăgirea mea totală de modul în care a fost condus cazul extrădării profesorilor turci”, a spus Peter Michalko.

El a reamintit: „La 14 iunie 2019, cînd cei care au obstrucționat transferul pașnic al puterii (PDM -„I.”) au părăsit (țara, puterea -„I.”) în mai puțin de o oră”. Și a notat motivele speranței.

„Subiectele care dezbină societatea, discursul de ură, nu mai sînt la fel de răspîndite ca în trecut. Îmbunătățirea calității vieții, combaterea corupției, viitorul copiilor sînt acum mai importante. De asemenea (încurajatoare) sînt posibilitățile de mobilizare a societății”, a spus el.

Diplomatul a mai menționat că „participarea multor tineri la alegerile prezidențiale” demonstrează că ei „sînt îngrijorați de viitorul țării în care vor să trăiască”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?