Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Ambasadorul Ucrainei: „Transnistria ar trebui să facă parte din Moldova, dar cu un statut special”

25 aug. 2022,, 17:15   Politică
3754 0

Republica Moldovenească Nistreană nerecunoscută ar trebui să rămînă parte a Moldovei, dar cu un statut special.

Așa a declarat ambasadorul Ucrainei în Moldova, Marco Şevcenko, scrie ria.ru.

„În ultimii 15-20 de ani, încetul cu încetul, dar statutul de facto al Transnistriei s-a schimbat dramatic, în cea mai mare parte Transnistria este deja integrată. În opinia mea (desigur, personală), regiunea transnistreană are o perspectivă doar ca parte integrantă a Moldovei. Ok, cu un statut special, care va fi acordat în conformitate cu Constituția țării”, a declarat Marko Șevcenko într-un interviu acordat postului de radio Vocea Basarabiei.

Potrivit acestuia, regiunea transnistreană se bucură de toate prevederile Acordului de Asociere, pe care Moldova l-a semnat cu Uniunea Europeană. „Economia transnistreană se reorientează spre piaţa europeană, întreprinderile transnistrene funcţionează în cadrul legal al Republicii Moldova”, a spus diplomatul ucrainean.

Anterior, viceprim-ministrul Moldovei pentru Reintegrare Oleg Serebrian a spus că viziunea finală a unei reglementări pașnice a conflictului de la Nistru va deveni clară după încheierea ostilităților din Ucraina, iar pînă atunci, Chișinăul și Tiraspolul trebuie să mențină status quo-ul.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?