X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul SUA susține negocierile 5+2 în problema transnistreană

31 mar. 2022,, 16:45   Politică
2225 0

Ambasadorul SUA în Moldova, Kent Logsdon, s-a pronunţat în favoarea continuării negocierilor privind reglementarea transnistreană în format 5+2.

Potrivit Infotag, diplomatul a spus acest lucru în cadrul unei întîlniri desfăşurate ieri, la Tiraspol, cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, şi cu negociatorul şef al Tiraspolului, Vitali Ignatiev, transmite Știri.md.

"Ambasadorul a reafirmat angajamentul SUA faţă de procesul de reglementare în formatul "5+2" condus de OSCE, ca unicul for pentru a obţine o soluţionare paşnică a conflictului transnistrean, care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu statut special pentru Transnistria în cadrul graniţelor recunoscute internaţional ale Moldovei", se arată într-un comunicat de presă al ambasadei.

Potrivit comunicatului, ambasadorul a remarcat programele SUA în Transnistria, inclusiv asistenţa USAID pentru fermierii transnistreni, precum şi sprijinul nostru pentru Centrul american şi programul Fulbright pentru asistenţi de predare a limbii engleze la Universitatea Şevcenko din Tiraspol.

"Ambasadorul a subliniat, de asemenea, importanţa pe care SUA o acordă respectării drepturilor omului. Înainte de plecare, ambasadorul s-a întîlnit cu absolvenţi ai programelor de schimb şi educaţionale ale Departamentului de Stat al SUA care locuiesc în Transnistria", se arată în comunicat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?