X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadorul rus califică acțiunile Moldovei drept neprietenoase

19 mar. 13:45   Politică
3988 0

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a calificat decizia Chișinăului de a expulza un diplomat rus drept o acțiune neprietenoasă care nu va rămîne fără răspuns.

Anterior, marți, serviciul de presă al Ministerului de Externe al Moldovei a declarat că lui Vasnețov i-a fost înaintată o notă de protest din cauza deschiderii secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia pe teritoriul Transnistriei. Din același motiv, Ministerul de Externe a declarat persona non grata un angajat al ambasadei ruse.

"Considerăm că acest pas neprietenos față de noi se înscrie în seria acelor măsuri și acelor acțiuni care au fost întreprinse de autorități în vara anului trecut în legătură cu expulzarea în masă a diplomaților ruși și a angajaților instituției străine... Așteptăm un comentariu din partea reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, iar mai departe va fi elaborat un răspuns corespunzător. Acest lucru nu va rămîne fără răspuns, evident", a declarat Vasnețov pentru agenția Sputnik Moldova.

Potrivit lui, diplomatul a explicat Ministerului de Externe al Moldovei că posibilitatea de a participa la alegeri este un drept indiscutabil al cetățenilor, care le este garantat de Constituție, iar cozile la secțiile de votare din Transnistria au demonstrat dorința locuitorilor regiunii de a-și demonstra datoria civică.

"Fără îndoială, acest lucru (expulzarea diplomatului - n.red.) nu afectează nicicum pozitiv, ci, dimpotrivă, afectează negativ starea relațiilor bilaterale și este evident că o nouă expulzare slăbește potențialul și funcționalitatea misiunii diplomatice", a adăugat Vasnețov.

49
1
0
2
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?