Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

ALDE nu recunoaște partidul condus de Arina Spătaru

8 aug. 2023,, 11:54   Politică
2442 0

Alianța Liberalior și Democraților pentru Europa susține că nu recunoaște și nu este asociat cu formațiunea condusă de Arina Spătaru. Reacția vine, după ce PAD, partidul creat de ex-liberal-democratul Mihai Godea a fost preluat de fosta deputată de la Platforma DA și a fost schimbat numele în Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE).

„Partidul ALDE nu este asociat și nici nu recunoaștem noul „partid politic” care s-a format în Moldova. Utilizarea de către ei a numelui și a siglei noastre se face în mod expres fără permisiunea noastră. Singurul partid politic din Moldova care este afiliat Partidului ALDE este Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”, se arată în postare, transmite unimedia.

PAD, partidul creat de ex-liberal-democratul Mihai Godea a fost preluat de o fostă deputată de la Platforma DA. Astfel, formațiunea și-a schimbat numele în Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa. Potrivit unui comunicat, Mihai Godea, care a condus timp de 11 ani formațiunea și-a anunțat retragerea și, la propunerea sa, cu votul unanim al delegaților, în funcția de președintă a partidului ALDE a fost aleasă Arina Spătaru.

8
2
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?