X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Adunarea Populară a Găgăuziei va decide săptămîna viitoare, dacă aprobă componența noului Comitet Executiv

29 iul. 2023,, 14:20   Politică
2750 0

Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, Gheorghe Leiciu spune că de la învestirea noului bașcan, deputații locali au la dispoziție 45 de zile pentru a vota noul Comitet Executiv de la Comrat.

„A fost prezentată noua componență a Comitetului Executiv. Avem la dispoziție 45 de zile ca să luăm o decizie. Deputații locali au dreptul o singură dată să excludă de pe ordinea de zi acest subiect.

Dacă următoarea dată nu va fi inclus pe ordinea de zi acest subiect, atunci bașcanul are dreptul să adune poporul găgăuz. Avem dreptul să ne consultăm 45 de zile, dar noi vom lua o decizie săptămîna viitoare”, spune Leiciu, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Potrivit legii din UTA Găgăuzia, pentru a aproba componența Comitetului executiv, toți candidații trebuie să treacă un test de cunoaștere a limbii găgăuze, ceea ce nu s-a făcut. Reprezentanții noului Comitet Executiv trebuie să fie întăriți de comisia de profil, inclusiv cea lingvistică așa cum prevede legea locală.

Conform procedurii, membrii comitetului executiv vor putea intra în funcție după ce vor fi întăriți de Adunarea Populară a Găgăuziei.

2
1
2
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?