Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

A doua vizită în doar șapte luni. Președintele Confederației Elvețiene, din nou oaspetele Maiei Sandu. Ce au discutat?

21 oct. 2022,, 17:26   Politică
2092 0

Problemele de securitate, despre dificultățile din sectorul energetic și situația economică din țară au fost unele din subiectele discutate, astăzi, 21 octombrie de către președinta țării, Maia Sandu, cu președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră, transmite realitatea.md.

„Am subliniat că mizăm pe sprijinul Elveției în dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile și am accentuat importanța semnării acordului de liber schimb cu EFTA pentru exportatorii noștri”, anunță Sandu despre ce a mai vorbit cu oaspetele elvețian.

Cei doi oficiali au mai discutat și despre cooperarea bilaterală, „așa cum Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova”.

„Am stabilit că vom conveni împreună domeniile de sprijin pentru următorii ani”, se mai arată în anunțul președintei țării noastre.

Șefa statului a menționat că, Ignazio Cassis s-a arătat interesat să revină în Republica Moldova în primăvara anului viitor, unde va participa la cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene – o platformă utilă pentru identificarea soluțiilor la problemele comune întîmpinate de țările europene.


Precizăm că, Ignazio Cassis se află în Republica Moldova a doua oară în acest an. Prima vizită făcută la Chișinău a fost în luna martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?