X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cum să te pregătești pentru un default, dacă se întâmplă ©

3 sep. 2020,, 10:09   Piata financiara
2730 0

Evenimentele recente din lume, precum pandemia de coronavirus, colapsul companiilor de transport și turism, închiderea micilor afaceri, reducerea salariilor și concedierile în masă, nu au dus niciodată la nimic bun în nici o țară.

Nici măcar cele mai mari și cele mai dezvoltate țări din lume nu pot face față consecințelor economice ale pandemiei. O situație destul de rea sau în cuvinte simple un „default” poate interveni foarte brusc, iar pentru mulți care sunt departe de sfera economică și politică, aceasta poate fi o adevărată surpriză, și cel mai important - pierderea a tot ceea ce a fost acumulat și câștigat de o viață.

Ce este un default? Haideți să analizăm. De fapt, aceasta înseamnă incapacitatea statului de a-și îndeplini obligațiile financiare, inclusiv față de cetățenii săi. Astfel de consecințe au mai fost înainte, când țara se declara faliment și refuza să-și îndeplinească obligațiunile. Toți cei care au muncit „din zori până în amurg” la fabrici și uzine, au pierdut tot ceea, ce a fost acumulat toată viața de părinții noștri pentru următoarea generație.

Cum se desfășoară acest proces pe etape?

1. Deficitul bugetar cauzat de colectarea insuficientă a impozitelor de la populație. Ceea ce se întâmplă chiar acum după pandemie, mulți nu au cu ce plăti nici măcar pentru chirie și arendă, să nu mai vorbim de impozite.

2. Recesiunea economică și scăderea capacității de producție.

3. Instabilitate politică și socială - populația nu susține guvernul actual, poporul preferă „salariile în plic” și se eschivează de la plata diverselor taxe de stat, inclusiv impozite.

4. Creșterea datoriilor - statul împrumută inițial de la Banca Centrală atâtea împrumuturi, încît ulterior nu este în măsură să le ramburseze.

Condițiile preliminare care ar putea duce la apariția unui default devin din ce în ce mai evidente. Și dacă se va întâmpla acest lucru, atunci cel mai probabil, guvernul va spune: „Ei bine, noi v-am ajutat, dar voi pe noi nu, de aceea și s-a întâmplat acest lucru”.

Însăși conceptul de default nu este deloc cunoscut de unii cetățeni, dar pentru alții este ceva îngrozitor, asemănător cu o declarație de război sau sfârșitul lumii. De fapt, incapacitatea statului de a-și îndeplini obligațiile nu este atât de îngrozitoare, deoarece în această situație populația este asigurată cu protecția prevăzută de Constituție.

Deci, cum să ne protejăm de un default? Dacă acționezi corect, atunci această situație îți poate fi chiar de folos. Mulți dintre oamenii bogați ai lumii au devenit astfel, pentru că au reușit să profite de o astfel de situație și nu au lăsat mâinile în jos, așteptând ca cineva să vină și să-i salveze pe toți. Primul lucru ce ar trebui de făcut și acesta e cel mai important, este să nu păstrăm bani în valuta națională. Este recomandabil să împărțiți economiile în euro și dolari sau să acordați preferință acelor valute, ale căror țări au cea mai stabilă economie. Să cumpărați valută nu este neapărat necesar de la bancă, deoarece aceasta nu va rata ocazia de a câștiga din această situație. Știind că este ceva la mijloc, vor face bani pe cursul de schimb valutar. Cea mai bună și mai sigură modalitate de a cumpăra valută străină, este de a o cumpăra de la companii de brokeraj independente și de încredere. În astfel de companii, nu numai că poți cumpăra valută, ci și să înveți cum să tranzacționezi, cea mai populară profesie din secolul XXI. Companiile de brokeraj absolut nu sunt legate de nici o țară, așa că default-ul nu le afectează în nici un fel. Investiția în imobiliare este, de asemenea, o oportunitate bună. Puteți în orice moment să dați în chirie un apartament și să primiți venituri suplimentare. Există o altă opțiune pentru cei mai experimentați - în momentul apariției unui default, puteți cumpăra acțiuni și deveni proprietarul valorilor mobiliare. Dacă default-ul s-a întâmplat deja și nu ați reușit să faceți nimic, nu intrați în panică și nu alergați la magazine să cumpărați mâncare, televizoare, laptopuri, frigidere. Hype-ul creat în jurul mărfurilor poate crește prețurile și agrava și mai mult situația din țară.

Așadar, economisiți și măriți capitalul, învățați să obțineți profit și aveți grijă în aceste timpuri atât de dificile.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?