„Totodată, consumul intern al cartofului constituie cca 300 mii tone, iar capacitatea de aprovizionare cu cartof de producere autohtonă este cca 50-60% din necesar”, se arată într-un comunicat.
Menționăm că, potrivit Biroului Naţional de Statistică, în luna aprilie 2019, faţă de martie 2019, au fost înregistrate creşteri de preţuri la următoarele produse alimentare: cartofi – cu 18,3%, legume proaspete – cu 8,9% (în special: sfeclă roşie – cu 21,0%, varză – cu 15,3%, tomate – cu 15,2%, ceapă uscată – cu 13,9%, morcovi – cu 8,9%, ardei graşi – cu 8,8%, usturoi – cu 7,0%, castraveţi – cu 4,9%), fructe proaspete – cu 2,2% (în special: citrice – cu 8,4%, fructe exotice – cu 2,9%), carne, preparate şi conserve din carne – cu 1,1% (în special: carne de porc – cu 2,6%, subproduse şi preparate de din carne – cu cîte 1,5%, preparate din carne şi semifabricate – cu 1,3%, carne de pasăre – cu 1,2%), peşte proaspăt şi congelat – cu 1,1%, crupe – cu 0,9%, torturi, franzele – cu 0,6%, făină de grîu – cu 0,4%.
Adăuga comentariu