X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Aeroportul Chişinău: Sistem de detectare a substanţelor radioactive

16 dec. 2016,, 16:45   Societate
2912 0
Foto: noi.md

Pînă la finele anului curent, Aeroportul Internaţional Chişinău va fi dotat cu un sistem de detectare a substanţelor radioactive.


Despre aceasta a comunicat şefului Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, managerul Programului pentru "Depistarea şi prevenirea cazurilor de contrabandă cu substanţe nucleare (NSDD)" în Moldova, Jared Carter.

Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la un comunicat al Poliţiei de Frontieră, întîlnirea a avut loc în contextul evaluării activităţilor desfăşurate în cadrul Programului NSDD, precum şi a stabilirii unor măsuri comune de conlucrare ulterioară, prin cooperarea tehnică şi metodologică, prin instalarea sau perfecţionarea unor sisteme tehnice de detectare a materialelor nucleare şi radioactive la punctele de trecere a frontierei de stat.

Fredolin Lecari a remarcat "parcursul excelent" al cooperării cu partenerii americani.

"Putem afirma cu certitudine că, pînă la moment, Guvernul SUA este unul dintre principalii parteneri de dezvoltare ai Poliţiei de Frontieră, în ce privește asistenţa oferită prin intermediul proiectelor şi programelor de asistenţă financiară. Îmi exprim recunoştinţă poporului american şi apreciez voinţa de a ne susţine continuu în îmbunătăţirea capacităţilor instituţionale", a menţionat el.

La rîndul său, Jared Carter a apreciat mersul lucrărilor din cadrul Programului NSDD, inclusiv, eficienţa utilizării echipamentului conform destinaţiei, dar şi seriozitatea poliţiştilor de frontieră implicaţi în acţiunile de prevenire a traficului ilicit de materiale nucleare şi alte substanţe radioactive.

Pe agenda acţiunilor implementate prin Programul NSDD pentru acest an se regăseşte dotarea Poliţiei de Frontieră cu două mijloace de transport, de model Fiat Ducato, cu sisteme mobile de detecţie şi accesorii. Este preconizată conectarea sediului central al instituţiei direct la monitoarele pentru detectarea radiaţiilor din Aeroportul Internaţional Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?