Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Yahoo, victima unui uriaș atac cibernetic

15 dec. 2016,, 12:20   Externe
1786 0

Foto: nbc.com

Yahoo a fost victima unui atac cibernetic uriaș. Compania a anunțat că peste un miliard de utilizatori au fost afectați în urma acestui atac, care a avut loc în 2013, relatează AFP.


„Yahoo crede că o terţă parte neautorizată a furat, în august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori”, scrie grupul, un pionier al Internetului, într-un comunicat, în care afirmă că este în măsură să identifice, pentru moment, autorii acestei intruziuni masive.

Nume, numere de telefon sau date de naştere ale clienţilor Yahoo au fost furate de hackeri, chiar dacă grupul afirmă că informaţii legate de carduri de credit şi conturi bancare nu au fost afectate.

„Datele cardurilor de plată şi informaţiile despre conturi bancare nu sunt stocate în sistem”, care a fost piratat, potrivit Yahoo, care dă asigurări că „lucrează strâns” împreună cu autorităţile în încercarea de a ajunge la hackeri.

Potrivit grupului, care se confruntă cu mari dificultăţi financiare, acest nou incident este „probabil” distinct de vastul atac cibernetic dezvăluit la sfârşitul lui septembrie şi care data din 2014 şi a vizat 500 de milioane de conturi de utilizatori.

Yahoo a sugerat atunci că un grup de hackeri cu legături cu un stat s-ar fi putut afla în spatele acestui vast atac şi a anunţat că ancheta cu privire la cookies (programe spion) pe care aceştia le-ar fi creat cu scopul de a accesa conturi de utilizatori.

Această nouă descoperire majoră intervine într-un moment prost pentru Yahoo, care a încheiat un acord la sfârşitul lui iulie în vederea cedării către gigantul în telecomunicaţii Verizon a activităţilor sale centrale – inclusiv Yahoo Mail, Yahoo News – în schimbul a 4,8 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?