X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Boris Johnson o ironizează pe şefa guvernului britanic

14 dec. 2016,, 22:00   Externe
2064 0

Foto: independent.md

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a ironizat-o public pe şefa guvernului, Theresa May, spunând marţi seară în faţa a zeci de ambasadori străini că ea este atât de cosmopolită, încât etalează pantaloni de piele pe modelul german „lederhosen”, transmite Reuters, conform agerpres.


Johnson, cunoscut atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate pentru personalitatea sa excentrică, a spus că ţara sa nu va întoarce spatele lumii după Brexit şi că Regatul Unit este un consumator cosmopolit de importuri.

„În această ţară, suntem lacomi după importuri. Cumpărăm cantităţi uriaşe de lucruri, bineînţeles în special de la prietenii noştri din Uniunea Europeană, şi vom continua să facem asta şi atunci când vom ajunge la acest important acord de liber schimb”, le-a spus el ambasadorilor.

Johnson a glumit spunând că Marea Britanie a reuşit să îl exporte în SUA pe unul dintre marii susţinători ai Brexit-ului, Nigel Farage, care se bucură de prietenia preşedintelui american ales Donald Trump.

„Am reuşit să îl exportăm pe Nigel Farage în America”, a declarat el, după care a glumit pe seama deciziei Theresei May de a se lăsa fotografiată purtând pantaloni de piele lungi, la modă, despre care media britanice au relatat că au costat 995 de lire (1.260 de dolari).

„Suntem atât de cosmopoliţi, încât bem mai multă şampanie, mai mult prosecco, achiziţionăm mai multe maşini germane decât oricine altcineva, iar minunatul nostru premier poartă de fapt lederhosen”, a mai afirmat el, folosind cuvântul german pentru pantalonii scurţi de piele tradiţional alpini.

Johnson a negat informaţiile apărute în presă conform cărora le-ar fi spus în privat unor ambasadori din UE că sprijină libertatea de mişcare, unul dintre drepturile cetăţeneşti fundamentale în UE, introdus în 1992 prin Tratatul de la Maastricht.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?