Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mațuev, recunoscător destinului pentru sosirea sa la Chișinău

13 dec. 2016,, 21:30   Societate
4336 2
Мацуев поблагодарил судьбу за приезд в Кишинёв
Foto: privesc.eu

Pianistul cu renume mondial Denis Mațuev a mărturisit că intenționa să sosească la Chișinău cu un concert solo cu mult timp înainte.


Însă problemele tehnice de mai mulți ani nu l-au lăsat să-și transpună în viață ideea privind sosirea în capitala Moldovei. Artistul poporului din Rusia a împărtășit acest fapt cu participanții și spectatorii Clubului de presă „Rezonanța socială”, al cărui oaspete a fost în ajunul unui recital, relatează NOI.md.

Denis Mațuev a relatat cît de importantă pentru el este vizita la Chișinău. „Este un fel de debut pentru mine. Din păcate, nu am putut veni aici înainte, nu mă încadram în termeni. Moldova este una dintre ultimele țări în care eu nu evoluasem. Cel puțin în Europa, dar eu sper că acest concert nu va fi ultimul. Am auzit atît de multe despre țara voastră minunată, am mulți prieteni din Moldova. Printre aceștia – cîștigătoarea concursului „Ceaikovski” Alexandra Konova, o violonistă fantastică, care s-a născut aici. După povestirile ei despre Chișinău am fost în așteptarea acestei călătorii. Sînt recunoscător destinului pentru că am reușit să vin aici”, și-a împărtășit impresiile celebrul pianist.

Muzicianul și-a exprimat încrederea că va reuși să găsească limbaj comun cu publicul de la Chișinău. „Sînt un om fericit, pentru că am posibilitatea să comunic cu publicul în cel mai genial limbaj – cel al muzicii. Această limbă nu are nevoie de traducere, iar muzica are un efect absolut magic asupra oamenilor. Unii plîng cînd o ascultă, alții rîd, cineva stă lipit de scaun, iar ceilalți nu pot rosti un cuvînt. Ea ajută oamenii să uite de nenorocirile lor și să ajungă la o stare complet diferită, ea vindecă, inspiră și însuflețește. Muzică este unul dintre puținele remedii terapeutice care cu adevărat ajută în această lume nebună. Sînt convins că publicul de la Chișinău va înțelege această limbă magică și noi vom interacționa”, s-a adresat fanilor săi moldoveni Denis Mațuev.

Recitalul lui Denis Mațuev va avea loc în premieră la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” miercuri, 14 decembrie, cu începere de la 19:00. Portalul NOI.md este partener media al concertului acestui muzician remarcabil.

Pianistul rus Denis Mațuev s-a născut la Irkutsk în 1975. În 2009 s-a învrednicit de Premiul de Stat al Rusiei pentru contribuția sa la dezvoltarea și promovarea artei muzicale naționale. În 2011 a obținut titlul de artist al poporului din Rusia. El a evoluat împreună cu mai multe orchestre ale lumii, inclusiv la Teatrul de Operă «La Scala» de la Milano, precum și la New York, Chicago, Londra, Paris și alte orașe.

Muzicianul este căsătorit cu prima balerină a Teatrului Bolșoi din Rusia Ecaterina Șipulina. La sfîrșitul lunii octombrie s-a născut fiica celebrului cuplu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?