X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Marii investitori vor dobîndi mai simplu cetăţenia Moldovei

13 dec. 2016,, 10:00   Economie
3828 0
Крупным иностранным инвесторам упростят получение гражданства Молдовы
Foto: moldovenii.md

Cetăţenii străini care investesc sume considerabile în domenii strategice ale economiei moldoveneşti vor dobîndi mai simplu cetăţenia Moldovei, transmite NOI.md


Acest lucru este prevăzut de amendamentele la Legea privind cetăţenia, Legea cu privire la investiţiile în activitatea de antreprenoriat şi alte legi, pe care Parlamentul deja le-a aprobat în prima lectură.

Se stipulează că cetăţenia Moldovei poate fi acordată în baza cererii cetăţeanului străin sau apatridului, care respectă Constituţia, precum şi are o bună reputaţie economică şi financiară, nu prezintă pericol pentru ordinea publică şi securitatea statului, achită contribuții la Fondul investițiilor publice pentru dezvoltare durabilă sau a efectuat şi susţine investiţii pe termenul de 60 de luni în cel puţin un domeniu de dezvoltare strategică din cele aprobate de Guvern.

Mărimea minimă şi ordinea contribuţiilor la Fondul investițiilor publice pentru dezvoltare durabilă şi investiţiilor în domeniul dezvoltării strategice vor fi aprobate de Guvern. Totodată, membrii familiei (soţul, soţia, copiii, părinţii), întreţinuţi de persoana care a obţinut cetăţenie în baza prevederilor sus-menţionate, vor putea dobîndi cetăţenia Moldovei graţie contribuţiei la Fondul investițiilor publice pentru dezvoltare durabilă a cel puţin 30% din mărimea stabilită de contribuţii la fiecare persoană. Acordarea cetăţeniei în baza prevederilor menţionate se va limita pînă la 5 persoane.

Se stabileşte, de asemenea, că fondatorilor, acţionarilor şi administratorilor întreprinderilor, care au efectuat investiţii în mărime de cel puţin 250 de mii de euro, li se va acorda dreptul la muncă şi la şedere temporară în scopul activităţii de muncă pe termenul de 5 ani, cu posibilitatea de a prelungi drepturile pe un nou termen.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?