Dodon dezvăluie cînd Curtea Constituțională va valida alegerile

Dodon dezvăluie cînd Curtea Constituțională va valida alegerile
Foto: noi.md

Rezultatele alegerilor prezedințiale puteau fi validate de Curtea Constutuțională pe 1-2 decmebrie.


Acest lucru însă nu s-a întâmplat din cauza adresărilor în instanța de judecată a lui Andrei Nastase și Maiei Sandu. Declarația a fost făcută de președintele ales al RM, Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Accent personal” la postul de televiziune Accent TV, menționând că oponenții săi politici tergiversează intenționat procesul de investire în funcția de șef de stat.

”Voi aduce un exemplu. Ei s-au adresat în instanță, lor li s-a spus că nu au dreptate. Ei pot contesta decizia imediat, însă nu o fac. Ei așteaptă trei zile, termen maxim pentru a contesta decizia primei instanțe, și a treia zi o fac nu de dimineață, dar seara, pentru ca instanța să nu reușească să ia careva decizii. Ei tergiversează intenționat procesul”, a menționat politicianul.

În context, Igor Dodon a anunțat că oponenții săi politici urmau să contesteze vineri decizia Curții de Apel, după care Curtea Constituțională ar putea să se întrunească în ședință.

”Din informațiile mele, prealabil s-a luat o decizie, că Curtea Constituțională se va întruni în ședință în data de 13 decembrie, la ora 10:00, adică marți. Reiese, că peste o lună după alegeri. Eu cred, că nu trebuie să fie careva surprize, deoarece nu există temeiuri pentru a nu valida alegerile. Deaceea, eu sper, că pe 13 decembrie va fi pus punctul în această chestiune”, a declarat președintele ales al RM.

În final, Igor Dodon a menționat că din cauza tergiversării intenționate a procesului de validare a alegerilor, coaliția de guvernare a reușit să aprobe un șir de decizii și reforme antisociale.


Comentarii Adăugați un comentariu16 comentari

Aristarh 10 dec. 2016,, 14:43
Deleted
в точку... 10 dec. 2016,, 15:04

однако и Майя Санду, и Андрей Нэстасе -
коллеги по протестному движению, как и
Николае Тимофти,
,,протестированный" Игорем Додоном на ,,государственность" президент страны...

hurmuzachi@mail ru 10 dec. 2016,, 17:09
Deleted
,,, 10 dec. 2016,, 17:45
Deleted
serj 10 dec. 2016,, 18:13
Deleted
АНАТОЛИЙ 10 dec. 2016,, 18:14

Сколько можно языком болтать, как баба базарная и разбрасываться обещаниями одним и запугиванием других?
Тебе четко дали понять где твое место, даже если ты и Президент. Неужели все еще не понятно-ты получил должность свадебного генерала и не более. От тебя отберут все полномочия и будешь только ордена и медали раздавать.
И пора понять-НЕ САНДУ, И НЕ НЭСТАСЕ ЗАТЯГИВАЮТ ТВОЕ ВСТУПЛЕНИЕ В ДОЛЖНОСТЬ,А КС БУДЕТ ПРИДЕРЖИВАТЬСЯ УСТАНОВЛЕННОГО ЗАКОНОМ СРОКА - 45 ДНЕЙ С МОМЕНТА ВЫБОРОВ!!!
Так что наберись терпения и станешь президентом на 44-й или 45-й день и не смеши народ своим поведением.

nimi 10 dec. 2016,, 18:27

когда захочет пэпушар, тогда это и произойдёт...... ещё одно неоспоримое докозательство что куркан пляшет под его дудку.

евроскептик анатолию 10 dec. 2016,, 20:10

Что,господин проигравший,злишься?Ваш ползучий переворот-узурпация вам не поможет,у президента с большинством народа хватит полномочий придушить вашу воровскую мафию.Удачи нам всем.

Ion Ceban 10 dec. 2016,, 20:44

Товарищ dodon aşteaptă tronul ,

Ştefanica 10 dec. 2016,, 23:22

Mai dodonistelor asteptati cuvintul plahei ..

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu