Dodon dezvăluie cînd Curtea Constituțională va valida alegerile

Dodon dezvăluie cînd Curtea Constituțională va valida alegerile
Foto: noi.md

Rezultatele alegerilor prezedințiale puteau fi validate de Curtea Constutuțională pe 1-2 decmebrie.


Acest lucru însă nu s-a întâmplat din cauza adresărilor în instanța de judecată a lui Andrei Nastase și Maiei Sandu. Declarația a fost făcută de președintele ales al RM, Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Accent personal” la postul de televiziune Accent TV, menționând că oponenții săi politici tergiversează intenționat procesul de investire în funcția de șef de stat.

”Voi aduce un exemplu. Ei s-au adresat în instanță, lor li s-a spus că nu au dreptate. Ei pot contesta decizia imediat, însă nu o fac. Ei așteaptă trei zile, termen maxim pentru a contesta decizia primei instanțe, și a treia zi o fac nu de dimineață, dar seara, pentru ca instanța să nu reușească să ia careva decizii. Ei tergiversează intenționat procesul”, a menționat politicianul.

În context, Igor Dodon a anunțat că oponenții săi politici urmau să contesteze vineri decizia Curții de Apel, după care Curtea Constituțională ar putea să se întrunească în ședință.

”Din informațiile mele, prealabil s-a luat o decizie, că Curtea Constituțională se va întruni în ședință în data de 13 decembrie, la ora 10:00, adică marți. Reiese, că peste o lună după alegeri. Eu cred, că nu trebuie să fie careva surprize, deoarece nu există temeiuri pentru a nu valida alegerile. Deaceea, eu sper, că pe 13 decembrie va fi pus punctul în această chestiune”, a declarat președintele ales al RM.

În final, Igor Dodon a menționat că din cauza tergiversării intenționate a procesului de validare a alegerilor, coaliția de guvernare a reușit să aprobe un șir de decizii și reforme antisociale.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu16 comentari

Игорь 11 dec. 2016,, 10:02

На самом деле Санду права,когда говорит,что результаты выборов некорректны.Если бы всё было корректно и чисто,то она не набрала и половины от того,что ей нарисовали.

Stefanica 11 dec. 2016,, 08:10

Mircea pe mine nu ma intereseaza nimic in afara de furtul MILIARDULUI dar nu teatrul vostru

Stefanica 11 dec. 2016,, 08:04

Bai Mircea tu nu ai inteles inka pe cinea ai votat , trezestiti,bai afara e viacu 21

Mircea 11 dec. 2016,, 06:26

Какое еще 13 декабря? Как присягу примеш,тогда и пойдет отсчет.
А делать ему нужно одно - готовиться к выборам в Парламент в 2018. И как бы он не старался без наличия в Парламенте его депутатов в коалиции или без, но не менее 56 человек ничего он сделать не может. И это хорошо.В этом и состоит баланс властей их противовес.

вал 11 dec. 2016,, 01:43
Deleted
Moldovan 10 dec. 2016,, 23:29

Pentru hurmuzala si aici esti super , bravo tie si iti string mina ca esti un adevarat moldovan

Ştefanica 10 dec. 2016,, 23:22

Mai dodonistelor asteptati cuvintul plahei ..

Ion Ceban 10 dec. 2016,, 20:44

Товарищ dodon aşteaptă tronul ,

евроскептик анатолию 10 dec. 2016,, 20:10

Что,господин проигравший,злишься?Ваш ползучий переворот-узурпация вам не поможет,у президента с большинством народа хватит полномочий придушить вашу воровскую мафию.Удачи нам всем.

nimi 10 dec. 2016,, 18:27

когда захочет пэпушар, тогда это и произойдёт...... ещё одно неоспоримое докозательство что куркан пляшет под его дудку.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load