X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Poliţia l-a reţinut pe suspectul de explozia din Drezda

9 dec. 2016,, 20:00   Externe
3016 0
Germania: Autoritățile l-au arestat pe suspectul pentru atentatul împotriva unei moschei din Dresda
Foto: agerpres.ro

Autoritățile germane au arestat joi un bărbat suspectat că ar fi autorul a două atentate cu bombă, dintre care unul comis împotriva unei moschei din Dresda la 29 septembrie, cu cîteva zile înainte de festivitățile de ziua națională, transmite vineri AFP, citînd Parchetul și poliția locale.


Conform procurorilor, la domiciliul lui Nino K., în vîrstă de 29 de ani, originar din Dresda, au fost găsite materiale ce puteau fi utilizate la fabricarea de dispozitive explozive.

Potrivit unor informații publicate de cotidianul Bild, dar care nu au fost confirmate de poliție, bărbatul a fost unul din oratorii mișcării islamofobe Pegida. La o adunare în vara lui 2015, el ar fi luat cuvîntul împotriva 'străinilor criminali' și a 'africanilor prefăcuți'.

Explozia din seara zilei de 29 septembrie, în fața porții de intrare la moschee, a provocat o puternică emoție, mai ales că înăuntru se aflau imamul, soția sa și cei doi copii ai cuplului. Atentatul nu s-a soldat cu victime.

Nino K. mai este suspectat că a detonat un dispozitiv artizanal pe terasa unui centru de congrese din Dresda, în aceeași seară.

Dresda, situată în fosta Republică Democrată Germană, a găzduit la 3 octombrie ceremoniile de marcare a 26 de ani de la reunificare, festivități la care au fost prezenți președintele Joachim Gauck și cancelarul Angela Merkel, aceasta din urmă fluierată de mulțime.

Dresda, oraș cu peste 500.000 de locuitori, dintre care puțini străini, a devenit în ultimii doi ani scena unor manifestații antiislam și antirefugiați, organizate de mișcarea Pegida.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?