Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

OSCE va adopta o declaraţie privind reglementarea transnistreană

9 dec. 2016,, 14:00   Politică
2562 1
Foto: ru.crimemoldova.com

Reprezentanţii participanţilor la Conferinţa permanentă pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană au desfăşurat ieri consultări pe marginea proiectului de declaraţie cu privire la negocierile în formatul "5+2".


Surse din cadrul Biroului pentru Reintegrare au relatat că declaraţia va fi adoptată în cadrul celei de-a 23-a reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE, care vineri îşi încheie lucrările la Hamburg. Din partea Moldovei, la consultări a participat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

Reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în cadrul formatului "5+2" au făcut un schimb de opinii şi viziuni despre versiunea, coordonată în prealabil, a proiectului declaraţiei, exprimîndu-şi speranţa la intensificarea procesului de negocieri în reglementarea transnistreană.

La reuniune participă delegaţii din cele 57 de state membre ale OSCE, conduse de către miniştrii afacerilor externe. Aceasta le oferă participanţilor oportunitatea de a revizui şi evalua activităţile organizaţiei, consolidînd dialogul în materie de securitate.

Participanţii au analizat rezultatele şi progresele înregistrate de preşedinţia germană a OSCE pe parcursul exercitării mandatului în anul 2016, inclusiv cele ale reprezentantului special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt.

Gheorghe Bălan i-a adus mulţumiri oficialului pentru contribuţia substanţială la avansarea dialogului în procesul de negocieri şi la stabilirea unei interacţiuni eficiente a tuturor actorilor implicaţi.

Cord Meier-Klodt l-a prezentat pe ambasadorul Wolf Dietrich Heim, care va exercita pe durata anului 2017 mandatul de reprezentant special al preşedinţiei austriece în OSCE pentru reglementarea transnistreană, urîndu-i mult succes şi asigurarea unei continuităţi prodigioase a proceselor iniţiate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?