Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

A murit astronautul John Glenn

9 dec. 2016,, 21:00   Externe
1990 1
A murit astronaut John Glenn
Foto: libertatea.ro


Primul american care a efectuat un zbor orbital în jurul Pămîntului, John Glenn, a murit, la vîrsta de 95 de ani.


Fostul astronaut și senator John Glenn, a fost spitalizat miercuri, fără a se anunța afecțiunea de care suferă. Problemele lui de sănătate au rămas un mister, cu atît mai mult cu cît un purtător de cuvînt al spitalului în cauză a dat asigurări că John Glenn nu a fost înregistrat ca pacient pentru departamentul de cancer.

Joi însă, un purtător de cuvînt al Ohio State University, instituție care a dat numele acestuia uneia dintre facultățile sale, a anunțat decesul astronautului.

În februarie 1962, John Glenn a devenit primul astronaut american care a efectuat un zbor pe orbită în jurul Pămîntului, la bordul minusculei capsule Friendship 7, după ce cosmonautul sovietic Iuri Gagarin reușise acest lucru în 1961. John Glenn a „recidivat” în 1998, la vîrsta de 77 de ani, devenind de această dată cel mai vîrstnic astronaut în spațiu.

John Glenn a fost, de asemenea, senator democrat de Ohio între 1974 și 1999. Barack Obama l-a decorat în 2012 cu Medalia Prezidențială a Libertății, cea mai înaltă distincție civilă acordată în Statele Unite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?