Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În Moldova indemnizația la nașterea copilului va fi mărită

7 dec. 2016,, 11:30   Societate
9065 0
В Молдове пособие при рождении ребенка увеличат до 5300 леев
Foto: mamaplus.md

În Moldova suma indemnizației unice la nașterea copilului se prevede să fie majorată de 1,7 ori – de la 3100 pînă la 5300 de lei, relatează NOI.md.


Acest lucru este prevăzut în proiectul de lege privind prestațiile sociale pentru copii elaborat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, iar astăzi acest document va fi examinat la ședința Guvernului.

Proiectul de lege prevede majorarea sumei indemnizației unice la nașterea copilului pînă la nivelul coșului minim de consum la nașterea copilului, calculat pentru anul precedent nașterii copilului. Valoarea acestei indemnizații va fi aprobată anual de Guvern.

După cum menționează Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, potrivit datelor Institutului de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei, valoarea monetară a setului minim de obiecte necesare pentru asigurarea îngrijirii copilului nou-născut constituie 5300 de lei și acestea includ: pătuc, hăinuțe, plapumă, sticluțe, suzete și produse de igienă necesare nou-născuților.

În final, în cazul adoptării acestui proiect de lege, suma indemnizației unice la nașterea copilului va fi majorată cu 2,2 mii – de la 3,1 mii pînă la 5,3 mii de lei. Pentru aceste scopuri, precum și pentru majorarea cu 1,9 mii de lei a sumei indemnizației pentru fiecare copil următor, în buget vor fi prevăzuți suplimentar peste 90 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?