Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sturza: Cine îi otrăvește pe moldoveni?

5 dec. 2016,, 16:25   Societate
4622 6

Foto: noi.md

Cazul produselor alterate furnizate grădinițelor a provocat multă revoltă, dar, din păcate, puțini s-au întrebat ce mănîncă în general moldovenii, susține fostul premier Ion Sturza, citat de NOI.md.


Potrivit lui, calitatea produselor alimentare din Moldova, inclusiv a celor de mărci consacrate, fie că e vorba de pîine, lactate sau bomboane, a scăzut dramatic în ultimii ani.

„Singurul furnizor mare folosește făina de calitate inferioară, pe care o tratează, în repetate rînduri, cu sulf. Pentru a reduce timpul de producție, se utilizează multiple adaosuri și drojdii, majoritatea interzise în UE. Se folosesc la scară largă coloranți, conservanți, aditivi, amidon de origine dubioasă. Și asta fără informarea consumatorului”, relatează Sturza într-o nouă postare pe o rețea de socializare.

Probleme similare, spune fostul premier, se atestă și în cazul produselor lactate. Potrivit lui, pentru a acoperi necesitatea de lapte natural, se folosește laptele praf, degresat, grăsimi de origine vegetală de proveniență dubioasă, conservanți, aromatizatori, toate periculoase pentru sănătatea omului.

Totodată, acesta menționează că majoritatea produselor din magazine sînt din carne înghețată, importată, de origine îndoielnică, cu termen de valabilitate expirat, și cu documente de proveniență contrafăcute.

Fostul premier se arată indignat că, deși avem o instituție căreia îi revină sarcina de a face ordine în acest sector, de a informa consumatorul – Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, aceasta este ineficientă. „Ați auzit ceva de ei? În afară de scandaluri și abuzuri?Ar fi bine să inițiem o campanie națională de investigație și informare – «Ce mănâncă moldovenii»”, a concluzionat Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?