Foto: noi.md |
Potrivit lui, calitatea produselor alimentare din Moldova, inclusiv a celor de mărci consacrate, fie că e vorba de pîine, lactate sau bomboane, a scăzut dramatic în ultimii ani.
„Singurul furnizor mare folosește făina de calitate inferioară, pe care o tratează, în repetate rînduri, cu sulf. Pentru a reduce timpul de producție, se utilizează multiple adaosuri și drojdii, majoritatea interzise în UE. Se folosesc la scară largă coloranți, conservanți, aditivi, amidon de origine dubioasă. Și asta fără informarea consumatorului”, relatează Sturza într-o nouă postare pe o rețea de socializare.
Probleme similare, spune fostul premier, se atestă și în cazul produselor lactate. Potrivit lui, pentru a acoperi necesitatea de lapte natural, se folosește laptele praf, degresat, grăsimi de origine vegetală de proveniență dubioasă, conservanți, aromatizatori, toate periculoase pentru sănătatea omului.
Adăuga comentariu