X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

„Urmașii lui Ștefan”, uniți într-o mișcare

5 dec. 2016,, 12:40   Societate
6918 14
«Последователи Штефана» направились в общем движении
Foto: ipn.md

Mișcarea patriotică de tineret „Urmașii lui Ștefan” a fost creată cu scopul unirii tuturor celor care cinstesc istoria suverană a Moldovei.


Activitatea organizației non-guvernamentale care a fixat în denumirea sa bogata moștenire a gospodarului Moldovei Ștefan cel Mare se va baza pe postulate de onorare a istoriei bogate a țării, precum și toleranța etnică și religioasă. Acest lucru l-a declarat astăzi, 5 decembrie, în cadrul unei conferințe de președintele mișcării „Urmașii lui Ștefan” președintele Dumitru Roibu și activistul Victor Cociul, relatează NOI.md.

Potrivit lui Dumitru Roibu, calitatea de membru în Mișcarea „Urmașii lui Ștefan” se oferă pe bază de voluntariat. „Noi ne propunem ca scop să adunăm și să implicăm în activitățile noastre cît mai mulți tineri din țară, tineri care nu sînt indiferenți față de problemele cu care se confruntă societatea moldovenească. Tinerii cărora le pasă de viitorul țării noastre, de regăsirea lor în Patrie, pot deveni urmași ai lui Ștefan. Sîntem dispuși să primim în rîndurile noastre pe toți cei care au o atitudine conștiincioasă față de istorie, față de ceea ce ne înconjoară și de ce ne pasă”, a specificat activistul.

Președintele mișcării nou formate a comunicat că sînt prevăzute o serie de măsuri de informare a tinerilor și proiecte pentru dezvoltarea personală a adepților acesteia. „În cele din urmă, intenționăm să educăm o clasă de tineret puternică, capabilă să reziste manipulărilor și jocurilor venite din exterior, cărora noi sîntem supuși și din cauza cărora țara noastră are de suferit. Tineretul e obosit de jocuri politice și își dorește un viitor stabil și bunăstare”, a declarat Dumitru Roibu.

Membrul Mișcării Victor Cociul a numit cîteva puncte-cheie, stabilite în programul de activitate al acestui ONG. „Iată cîteva principii pe care se bazează activitatea noastră: promovarea cooperării în domeniul de tineret, promovarea cetățeniei active în rîndul tinerilor, educarea tinerei generații în spiritul patriotismului moldovenesc, promovarea intelectualilor moldoveni, a oamenilor de cultură și știință, promovarea patriotismului și dezvoltării țării, promovarea toleranței etnice, prevenirea discriminării naționaliste sau pe proveniență de cultură ori religioasă, promovarea consolidării statului de drept moldovenesc, promovarea reintegrării țării, prevenirea inacțiunii sau abuzurilor organelor statului în anumite condiții și susținerea și promovarea inițiativelor în domeniul de tineret la nivel internațional”, a menționat activistul Mișcării „Urmașii lui Ștefan”.

Precizăm că anterior Mișcarea „Voievod” și un șir de organizații non-guvernamentale au anunțat instituirea „Panglicii lui Ștefan cel Mare” în calitate de simbol național, care, în opinia lor, ar putea consolida poporul multinațional al Moldovei și moldovenii etnici care trăiesc în afara țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?