X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Platforma „DA” s-a reunit în prima ședință după alegeri

2 dec. 2016,, 16:05   Politică
5919 5

Foto: independent.md

Consiliul Politic Național al Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” s-a întrunit în ședință ordinară, pentru a evalua situația de după alegeri, comunică NOI.md.


În cadrul ședinței, Consiliul a decis să excludă din partid cîțiva membri, pentru acțiuni care au dăunat „activității, prestigiului și unității formațiunii”.

„CPN al Platformei Demnitate și Adevăr a accentuat importanța consolidării structurilor teritoriale prin amplificarea activităților de creștere a rîndurilor membrilor și susținătorilor formațiunii pe întreg teritoriul țării, inclusiv în UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, prin curățarea de persoane întîmplătoare sau care urmăresc alt scop decît cel declarat în programul politic al formațiunii, dar și impunerea unui regim sever de respectare a disciplinei de partid”, se arată într-o declarație de presă.

Platforma și-a reconfirmat deschiderea pentru un dialog politic cu celelalte forțe antiguvernamentale, bazat pe încredere și onestitate. Potrivit Consiliului politic, formațiunea va promova în continuare aceeași agendă bazată pe revendicările populare. Este vorba despre anularea legii privind recuperarea banilor furați din contul cetățenilor; ancheta internațională a jafului secolului; majorarea pensiei minime pînă la minimul de existență; neadmiterea numirii în funcția de procuror general a unei persoane aservite politic.

Consiliul politic al formațiunii a mai lansat un apel către instituțiile internaționale prin care îi îndeamnă să condamne cazurile de persecuție politică a membrilor și simpatizanților platformei, menționînd aici cazul Anei Ursachi, a lui Renato Usatîi și a Domnicăi Manole.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?