X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Baby Boom - avionul supersonic de pasageri (FOTO)

1 dec. 2016,, 14:00   Externe
2088 1

Создан новый сверхзвуковой пассажирский самолет (ФОТО)
Foto: chudo.tech

Prototipul unui avion supersonic de pasageri, care va ajunge în puțin peste 3 ore din Londra în New York, a fost dezvăluit recent.


Cînd va fi disponibilă pentru zbor prima aeronava și cît va costa călătoria, citiți mai jos.

Avionul XB-1, poreclit "Baby Boom", a fost gîndit de start-up-ul american Boom. Chiar dacă momentan este un prototip, cînd va fi pus în funcțiune, "Baby Boom" va fi de două ori mai rapid decât viteza sunetului, cu 10% mai rapid decît celebrul Concorde și cu 2,6 ori mai rapid decît orice alta aeronava civila. Pe scurt, "Baby Boom" va fi cel mai cel mai rapid avion de pasageri din lume, care va ajunge în ușor peste 3 ore din Londra la New York.

Primul zbor comercial cu avionul supersonic este așteptat să aibă loc în 2023, iar prețul unei singure călătorii este în prezent de 2.500 lire sterline (2.933 euro). În aeronava sînt locuri pentru 40 de pasageri, potrivit Wall Street.

În prezent, un zbor Londra - New York durează 8 ore și 20 de minute și costa circa 290 euro (dus) sau 505 euro dus-întors.

Chiar dacă mai sînt 7 ani pînă cînd ar putea fi operat zborul cu avionul supersonic, miliardarul Richard Branson, fondatorul grupului Virgin din care fac parte și Virgin Atlantic și Virgin Galatic, a anunțat că va cumpăra 10 astfel de aeronave pentru a opera zboruri între Londra și New York, scrie Daily Mail.

De altfel, Riachard Branson este cunoscut ca un antreprenor excentric, mai ales că este un susținător al turismului în spatiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?