Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova a cîștigat premiul „Vocea vinului”

30 noi. 2016,, 17:30   Societate
2242 0

Foto: noi.md

În cadrul expoziției Wolrd Bulk Wine Exhibition, desfășurate la Amsterdam, Olanda, Moldova a cucerit premiul „Voice of Wine” („Vocea vinului”).


Expoziția a avut loc în perioada 21-22 noiembrie curent, informează NOI.md.

Republica Moldova a fost reprezentată, al treilea an consecutiv, în cadrul evenimentului de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV). Premiul „Vocea vinului” se acordă cu scopul de a recunoaște și a recompensa munca persoanelor sau grupurilor implicate în apărerea valorilor vinului și a caracteristicilor economice, culturale, sociale ale acestuia.

Țara noastră s-a ales în acest an cu premiul dat „pentru eforturile viticultorilor, vinificatorilor și autorităților publice în promovarea vinului în vrac, pentru abilitatea lor de adaptare la piețele internaționale și pentru calitatea vinurilor lor”.

„Prin acest premiu apreciem munca enormă investită de sectorul vitivinicol moldovenesc pentru a se adapta la noile circumstanțe și pentru a scăpa de dependența față de vînzările exclusive către statele tradiționale”, a menționat președintele juriului Otilia Romero de Condes, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul evenimentului au participat oficiali, producători, exportatori și cumpărători din 23 de țări, expoziția fiind vizitată de peste șase mii de persoane interesate din 66 de țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?