Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova se vor scumpi benzina şi motorina

29 noi. 2016,, 12:55   Economie
2562 0
Foto: gagauzinfo.md

În Moldova se vor scumpi benzina şi motorina, ale căror preţuri se vor majora în medie cu 2-3%, informează NOI.md.


Acest fapt rezultă din preţurile plafon cu amănuntul la produsele petroliere de bază, anunţate astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi care vor fi în vigoare următoarele două săptămîni.

În special, pentru perioada de la 30 noiembrie pînă la 13 decembrie preţul plafon de vînzare cu amănuntul a benzinei Premium-95 a fost stabilit la nivelul de 16,30 lei per litru, iar al motorinei – 14,21 lei per litru.

În ultimele două săptămîni, de la 16 pînă la 29 noiembrie, preţurile plafon cu amănuntul la aceşti combustibili constituiau, respectiv, 15,98 şi 13,86 lei per litru.

În acest mod, în viitoarele două săptămîni benzina se va scumpi în medie cu 32 bani per litru, iar motorina – cu 35 bani per litru sau, respectiv, cu aproximativ 2% şi 3%.

După cum s-a comunicat anterior, ANRE nu mai stabileşte preţurile plafon de vînzare cu amănuntul a gazuui lichefiat.

ANRE, peste fiecare 14 zile calendaristice, marţi, stabileşte preţurile palfon de vînzare cu amănuntul a benzinei şi motorinei şi le publică pe site. În aceeaşi zi, fiecare operator al pieţei de produse petroliere determină, pornind de la preţurile plafon cu amănuntul, stabilite de ANRE, costul vînzării cu amănuntul a acestor produse petroliere şi le publică pe noul său site, le indică pe panouri la benzinării.

Preţurile stabilite de operatori intră în vigoare şi sînt aplicate faţă de toţi clienţii, începînd de miercuri, ora 00.01. Operatorii nu au dreptul să vîndă cu amănuntul combustibil la preţuri mai mari decît cele plafon, stabilite de ANRE. Pe contravenienţi îi aşteaptă sancţiuni dure, incluisv pînă la revocarea licențelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?