X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Juncker: UE așteaptă de la Moldova reforme în beneficiul cetățenilor

29 noi. 2016,, 11:00   Economie
2042 2
Жан-Клод Юнкер: ЕС ждет от Молдовы реформ во благо граждан
Foto: gov.md

Uniunea Europeană pledează în favoarea unei abordări cuprinzătoare pentru consolidarea eficienței instituționale a Moldovei, care va crea o schimbare pozitivă în viața cetățenilor.


Declarația a fost rostită de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la întrevederea cu premierul Moldovei, Pavel Filip, ale cărei principale subiecte au fost priorităţile de dezvoltare a Republicii Moldova şi importanţa parteneriatului de cooperare cu Uniunea Europeană. Întîlnirea a avut loc cu ocazia vizitei oficiale a şefului Cabinetului de miniştri la Bruxelles.

În cadrul dialogului, prim-ministrul a dat asigurări că, atît Guvernul, cît şi coaliţia majoritară din Parlament, este determinată să continue cursului european al ţării noastre şi să implementeze reformele asumate. Totodată, Pavel Filip a spus că s-a reuşit revenirea la un ritm normal în relaţiile RM-UE şi autorităţile de la Chişinău vor depune eforturi pentru dinamizarea parteneriatului în continuare.

„Vom aprecia susţinerea dumneavoastră pentru solicitarea Republicii Moldova de a beneficia de asistenţă macrofinanciară din partea Uniunii Europene. Această asistenţă este complementară programului agreat cu FMI şi ne va permite să construim o economie prosperă și să revenim în fruntea țărilor Parteneriatului Estic”, a menţionat Pavel Filip.

Totodată, premierul a reiterat că investigarea fraudei bancare constituie una dintre prioritățile Cabinetului de miniştri şi toți cei implicați urmează să fie sancționați conform legii. În context, Pavel Filip a spus că, datorită măsurilor întreprinse pe parcursul anului curent, s-a reuşit consolidarea cadrul instituţional necesar pentru asigurarea independenței justiției, lupta cu corupţia, reforma procuraturii.

La rîndul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apreciat realizările Guvernului de la Chişinău, inclusiv în implementarea Foii de parcurs. În acelaşi timp, Jean-Claude Juncker a subliniat importanța unei abordări complexe în consolidarea eficienţei instituţionale a Republicii Moldova, care să genereze schimbări pozitive în viața cetățenilor.

Oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii referitoare la măsurile de consolidare a societăţii şi reglementarea diferendului transnistrean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?