X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, ar putea fi pusă sub acuzare

28 noi. 2016,, 16:45   Politică
3152 10
Башкану Гагаузии хотят объявить импичмент
Foto: facebook.com

Stafful electoral al candidatului la mandat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) din Vulcăneşti Serghei Cernev îndeamnă să fie votat, pentru ca să poată iniţia procedura punerii sub acuzare a başcanului Irina Vlah, comunică NOI.md.


În turul al doilea al alegerilor în APG din partea circumscripției electorale nr.8, care vor avea loc pe 4 decembrie, au acces candidatul din Partidul Socialiştilor (PSRM) Vladislav Onofrei şi şeful secţiei raionale a Partidului Democrat (PDM) Serghei Cernev. Primarul Vulcăneştilor, Victor Petrioglu, şi adepţii candidatului din PDM au îndemnat orăşenii să-l susţină pe Cernev pentru a iniţia procedura de punere sub acuzare a başcanului Găgăuziei.

Potrivit gagauzinfo.md, unul dintre adepţii lui Cernev a difuzat în reţelele sociale un comunicat în care a promis că, în cazul victoriei lui Cernev, “başcanul va capitula şi va scrie cerere de demisie pe cont propriu, altfel, va fi iniţiată punerea sub acuzare. Şeful secţiei PDM din raionul Vulcăneşti are deja “experienţă” de organizare a punerii sub acuzare, deoarece în anul 2014 el a solicitat demisia fostului başcan al Găgăuziei Mihail Formuzal şi a preşedintelui APG, Dmitri Constantinov.

Precizăm că, pe 4 decembrie, în Găgăuzia va avea loc turul al doilea al alegerilor în APG, în urma cărora vor fi desemnaţi deţinătorii celor 18 mandate de deputaţi rămase din cele 35. În primul tur numai 17 candidaţi au acumulat peste 50% din voturi în circumscripțiile uninominale în care au fost înaintaţi. În afară de Vulcăneşti, turul al doilea se va desfăşura în cîteva circumscripții electorale din raioanele Comrat şi Ceadîr Lunga.

Irina Vlah a fost aleasă başcan al Găgăuziei în scrutinul din martie 2015. Atunci ea a obţinut susţinerea a circa 52% dintre alegători şi a învins chiar din primul tur.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?