X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lupu vorbește despre retragerea sa din cursa electorală

28 noi. 2016,, 09:38   Politică
3860 12
Lupu vorbește despre retragerea sa din cursa electorală
Foto: publika.md

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susține că, dacă nu s-ar fi retras din cursa electorală pentru prezidențiale, imediat după primul tur de scrutin ar fi avut loc proteste.


Potrivit lui, în campania electorală au fost folosite tehnologii asemănătoare cu cele din aprilie 2009. Democratul susține că a avut nevoie de o zi și jumătate pentru a lua această decizie.

„Nu a fost decizie ușoră. A fost o decizie gîndită la rece. Pentru turul întîi toate măsurările și calculele arătau că eu și candidatul PAS sîntem la o diferență în marja de eroare. Deci șansele erau foarte înalte. Pentru turul doi situația arăta altfel. Pentru mine ar fi fost mult mai dificil să mobilizez o bună parte din electoratul de dreapta”, a declarat Lupu în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime.


Un alt argument invocat de Lupu este că exista riscul declanșării unor acțiuni stradale de proporții.

„Toată lumea a văzut pe durata lunilor august, septembrie, octombrie cum se propulsa ideea că guvernarea o să fraudeze alegerile. Acest lucru se făcea atît de partidele de dreapta, cît și de cele de stînga. Acest lucru nu se făcea întîmplător. Se pregătea în opinia publică ideea că primul tur deja era fraudat. Era un element de tehnologie care a fost folosit înainte de 7 aprilie 2009. În momentul în care candidatul PD cîștiga în turul întîi, deja erau pregătite acțiuni stradale. Se puteau repeta cel puțin evenimentele din 20 ianuarie 2016”, a mai subliniat democratul.

Președintele PD susține că decizia de retragere a fost luată inițial de el, după care discutată cu echipa.

„Inițial, după toate măsurările mi-a trebuit o zi, o zi jumate pentru o analiză personală. Echipa aștepta decizia mea. Apoi am mers să discutăm în cadrul ședinței executivului politic. Ne-a trebuit să avem o ședință de cel puțin o oră pentru a dezghioca toate detaliile. Odată ce am pus argumemtele pe masă, toți colegii au acceptat și a fost o decizie unanimă”, a adăugat Lupu.

Amintim că Marian Lupu și-a anunțat retragerea din cursa electorală cu doar cîteva zile înainte de primul tur de scrutin, în cadrul unui briefing de presă, alături de prim-vicepreședintele Vlad Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?