X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tverdohleb spune că nu știa despre produsele alterate din grădinițe

26 noi. 2016,, 10:50   Politică
8209 25
Foto: ea.md

Șefa Direcției municipale educație, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, susține că nu era la curent cu faptul că în unele grădinițe din Chișinău se livrau produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, notează NOI.md.


Funcționara declară că nu a fost informată de vreun șef de direcție sau de vreun director în privința calității alimentelor. „Nu am avut informație la capitolul dat. Toată informația ce mi se raporta era faptul că se achiziționează alimente, se realizează documentația așa cum se cere conform legislației în vigoare și, respectiv, că se aduc produsele la instituțiile de învățămînt. Este un om care răspunde de recepționarea produselor alimentare și este o comisie care verifică la nivel de sector”, a precizat Tverdohleb la o emisiune televizată.

Totodată, șefa Direcției spune că nu a avut nicio bănuială că subalternii ei ar fi implicați în astfel de scheme. „Îmi pare rău de acești funcționari că au mers la așa ceva și sînt de acord că trebuie să primească pedeapsa maximă posibilă, deoarece cu copiii nu se glumește. Pentru mine este, de asemenea, revoltător și sînt în așteptarea deciziilor care vor veni de la CNA”, a adăugat Tverdohleb.

Potrivit ei, este de datoria conducătorului instituției de învățămînt să semnaleze astfel de nereguli și să ceară sancționarea agentului economic care livrează produse necalitative.

„Atunci cînd produsele alimentare vin într-o instituție de învățămînt, este datoria oricărui conducător și a comisiei, în cazul în care sînt nereguli, să returneze produsul dat, respectiv, mai departe șeful direcției de învățămînt trebuie să ia măsuri cu agentul economic – fie prin avertizări, penalizări, fie prin lista de restricții, lista neagră”, a mai spus funcționara de la Primărie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?