Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Harunjen: Factorii politici încearcă să obstrucționeze ancheta în „dosarul miliardului”

25 noi. 2016,, 18:11   Societate
5521 6

Foto: moldovacurata.md

Din anul 2009 pînă în prezent, pe marginea fraudelor din sistemul bancar, care au cauzat prejudicii de miliarde statului, au fost intentate 177 de cauze penale, notează Noi.md.


Informația a fost prezentată de către procurorul general interimar, Eduard Harunjen, astăzi în timpul audierilor parlamentare privind evoluția anchetei în „dosarul miliardului”. Procurorul a declarat încă în debutul audierilor că orice informație care se scurge din investigație poate prejudicia grav ancheta, de aceea nu poate oferi multe detalii.

„Există mai mulți factori politici care întreprind acțiuni pentru a obstrucționa ancheta, mă refer acum și la unii dintre cei prezenți în sală, care vor încerca să depisteze orice detalii din acest raport și să-și construiască apărarea în baza acestor informații”, a declarat Harunjen astăzi la tribuna Parlamentului.

Potrivit lui, suma totală a prejudiciului cauzat instituțiilor bancare din Moldova este estimată la 16,5 miliarde de lei. Pînă în prezent, oamenii legii au dispus recuperarea a 803 milioane de lei, potrivit lui Harunjen.

Procurorul interimar a mai remarcat că investigațiile pe acest caz au fost grupate în cîteva dosare în care sînt vizate grupurile Gacichevici, Șor, „Caravita”, Platon și Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?