X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Deputați, despre livrarea produselor alterate grădinițelor

25 noi. 2016,, 10:48   Politică
3151 4
Deputați, despre livrarea produselor alterate grădinițelor: „O situație șocantă”
Foto: semia.md

Săptămîna viitoare vor avea loc audieri parlamentare pe marginea dosarului privind livrarea produselor alterate către grădinițe și școli, notează NOI.md.


Propunerea a fost înaintată de reprezentanții partidelor de opoziție, care s-au arătat revoltați de faptul că autoritățile nu au intervenit pentru a curma aceste ilegalități.

Socialiștii au propus ca la audieri să fie invitați ministrul Sănătății, cel al Educației și șeful CNA, iar comuniștii și liberal-democrații au cerut ca în Parlament să vină premierul Pavel Filip, pentru a prezenta care este situația la nivel de țară în privința asigurării securității alimentare.

„A avut loc un caz ieșit din comun. Am observat și ce au spus cei de la CNA – că au monitorizat acest caz timp de nouă luni. Reiese că timp de nouă luni copiii noștri au fost otrăviți, iar CNA a monitorizat activ otrăvirea”, a precizat deputatul PSRM Grigore Novac.

„Dorim să invităm premierul, care să ne ofere o explicație clară și exhaustivă – cum este asigurată securitatea alimentară în Moldova, or, tocmai aici există o problemă foarte mare. Cum a fost posibil să se admită această situație șocantă, care a devenit publică ieri?”, a menționat deputata PCRM Oxana Domenti.

Deputații PLDM s-au arătat convinși că asemenea fărădelegi au loc nu doar în instituțiile de învățămînt din Chișinău, dar și în alte localități ale țării. „Este o situație strigătoare la cer, nu trebuie să fim indiferenți față de ea. Noi distrugem fondul genetic al acestei populații. Astfel de lucruri nu s-au întîmplat nici pe vremea foametei organizate”, a menționat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.
În cele din urmă, deputații au căzut de acord că acest subiect să fie discutat la ședința următoare a Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?