Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cadou membrilor CCM înainte să valideze scrutinul prezidențial? (DOC)

24 noi. 2016,, 18:00   Societate
6708 12

Cadou membrilor CCM înainte să valideze scrutinul prezidențial?
Foto: unimedia.info

Cu doar cîteva zile pînă la expirarea termenului în care magistrații Curții Constituționale trebuie să dea verdictul asupra rezultatelor scrutinului prezidențial, democrații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu și fostul liberal-democrat Ștefan Creangă vin cu un cadou pentru magistrații CCM.


Cei trei au inițiat un proiect de lege prin care propun ca magistrații Curții Constituționale care au împlinit vîrsta de 50 de ani și au o vechime în muncă de 20 de ani să beneficieze, pe lîngă salariul de judeecător al CCM, de o așa-zisă pensie pentru vechime în muncă.

Așa-zisa pensie pentru vechime în muncă va constitui 55% din salariul mediu de magistrat al CCM. Totodată, cei care au o vechime în muncă mai mare de 20 de ani, pentru fiecare an complet de muncă, peste vechimea de 20 de ani, va beneficia de o pensie de 55% din salariul mediu de magistrat al CCM plus 3% pentru fiecare an lucrat peste cei 20.

Totuși, pensia pentru vechime în muncă nu va depăși 80% din salariul mediu de magistrat al CCM.

Documentul mai prevede că, după pensionare, judecătorul CCM va avea dreptul să se angajeze. Respectiv, acesta va beneficia și de pensie și de salariul integral.

Documentul a fost înregistrat în Parlament în data de 23 noiembrie și urmează să supus dezbaterilor la următoarele ședințe ale Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?