Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Centrul de Poștă Bălți a fost renovat ©

24 noi. 2016,, 10:59   Societate
2302 0
Foto: noi.md

Astăzi, 23 noiembrie, s-a desfăşurat evenimentul de redeschidere a oficiului poştal central MD 3121 din oraşul Bălţi.


Proaspăt renovat, edificiul a fost inaugurat cu mare fast.

La evenimentul oficial au participat: directorul general al Î.S. ”Poşta Moldovei”, domnul Serghei Nastas, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, domnul Vasile Botnari, Președintele Federației din Comunicații, domnul Ion Pârgaru, dar și toți Directorii filialelor Î.S ”Poșta Moldovei”.

Clădirea oficiului poștal, care reprezintă un monument de arhitectură construit la începutul sec. XX, acum un an, se afla într-un stadiu avansat de degradare. Astăzi, însă, edificiul este dotat cu tehnică modernă, ancorată în realitatea noastră. Oficiul poștal central din municipiul Bălți, amplasat pe strada Ștefan cel Mare 60, reprezintă atât o instituție strategic importantă pentru buna desfășurare a serviciului poștal din Moldova, cât și o parte din istoria Poștei, aici fiind amplasat unul dintre primele oficii poștale din Moldova, care și-a început activitatea în îndepărtatul an 1941.

Un aspect important, pe care l-a remarcat domnul ministru Vasile Botnari, este faptul că astăzi, orașului Bălți i-a fost redat un monument de arhitectură. "Clădirea în care ne aflăm, face parte din istoria Poștei, aici fiind amplasat unul dintre primele oficii poștale. Acum, pe lângă partea funcțională, acest edificiu renovat va contribui la îmbunătățirea aspectului orașului Bălți." Nu în ultimul rând, funcționarul a felicitat angajații instituției și a susținut continua modernizare a întreprinderii.

În cadrul discursului său, domnul Serghei Nastas, director general al întreprinderii, a accentuat faptul că administrația întreprinderii este conștientă de munca grea, pe care o depun zilnic lucrătorii poștali pentru a asigura integritatea și prosperitatea sectorului poștal: "Anume Dumneavoastra sunteți cei care zilnic interacţionaţi cu oamenii şi încercaţi să le oferiţi informaţiile necesare, motiv din care meritați șă fiți apreciaţi la justa valoare. Grație responsabilității, perseverenței și suportului colegial, reușim să creăm oportunități de continuă dezvoltare." Totodată, domnul Nastas a remarcat că întreprinderea de Stat "Poșta Moldovei" nu mai este un simplu intermediator de corespondență. "Acum suntem capabili să prestăm întreaga gamă de servicii financiare: de la încasări și eliberări plăți până la procesul complet de microfinanțare."

Gazda acestui eveniment, directorul centrului de poștă Bălți, domnul Vasile Guțu, a mulțumit administrației întreprinderii pentru implicare în activitatea centrului de poștă: "Astăzi, această clădire a fost transformată într-o bijuterie arhitecturală a municipiului Bălți. Acesta este un mic fragment al procesului de reformare, promovat de conducerea Î.S ”Poșta Moldovei”, în perioada anilor 2013 - 2016, iar colectivul CP Bălți conștientizează importanța acestor reforme."

Lucrările de reconstrucție au început pe 15 iunie 2016 și au durat până la 8 noiembrie 2016. De asemenea oficiul poștal a fost dotat cu mobilier nou, 4 calculatoare, 8 safeuri și rând electronic. Reparația oficiului poştal a constat în executarea drenajului pentru micșorarea nivelului apelor subterane, hidroizolarea subsolurilor, care erau inundate, refacerea tencuielii şi a pardoselii, înlocuirea uşilor şi a geamurilor, refacerea instalaţiilor sanitare, electrice, de încălzire şi de climatizare, precum și renovarea faţadei și a acoperișului, instalarea sistemelor de semnalizare și stingere a incendiului, precum și amenajarea teritoriului și înverzirea lui.

Pe parcursul celor 3 ani, CP Bălți a fost asigurat cu următoarele bunuri materiale: 2 automobile, 1 mașină de francat (cap. 5000 scrisori/min), 41 complecte de calculatoare, 70 imprimante, 44 scanere, 25 detectoare de valută, 19 aparate de casă, 2 mașini de numărat bancnote, 3 faxuri. Între timp au fost deschise 5 agenții poștale și altele 2 sunt pe cale de fi deschise.

Renovările au fost remarcate și de către angajații oficiilor poștale: "Tehnica veche a fost înlocuită cu una nouă, în oficiul s-a efectuat reparație, fapt care va contribui la continua sporire a calității serviciului prestat. Recent, s-a majorat simțitor salarizarea, lucru pentru care suntem foarte recunoscători", a relatat operatorul poștal din cadrul oficiului MD-3101, doamna Roșu Cristina.

Spre finele evenimentului, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, domnul Vasile Botnari a înmânat titlul de onoare "Maestru în Comunicații", câștigătorilor Concursului Maiestriei Profesionale, dar și șefei oficiului poștal MD - 3121, doamnei Galina Velijencova, care activează în cadrul instituției timp de 42 de ani.

Unul din principalele obiective ale Î.S. ”Poşta Moldovei" este asigurarea prestării serviciilor poştale de calitate, cu o cultură de deservire înaltă și la preţuri accesibile. Acest fapt este posibil doar prin creșterea nivelului de calificare şi profesionalism al salariaţilor, amenajarea şi modernizarea oficiilor poştale, dar și crearea condiţiilor de muncă în conformitate cu cerinţele standardelor internaţionale.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?