X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cu ce mesaj merge Filip la Bruxelles

23 noi. 2016,, 17:21   Politică
3486 6

Foto: sputnik.md

În perioada 27-30 noiembrie, premierul Pavel Filip, însoțit de cîțiva membri ai Guvernului, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, informează NOI.md.


Filip a precizat că le va transmite oficialilor de la Bruxelles un mesaj clar: „Moldova are un guvern solid, care se bucură de suportul majorității parlamentare, dincolo de toată retorica din timpul campaniei prezidențiale”. „Le vom spune că deciziile strategice sînt aprobate de Parlament și implementate de Guvern”, a adăugat Filip.

Potrivit lui, în cadrul vizitei vor fi trecute în revistă realizările și restanțele pe dimensiunea dialogului RM-UE. „Mesajul transmis de mine la Bruxelles este că acest guvern e în continuare determinat să meargă pe implementarea Acordului de asociere. Anul 2015 a fost unul de criză, 2016 îl consider totuși un an al stabilizării situației, atunci greul vine pentru anul 2017, mă refer la implementarea agendei de reforme”, a precizat șeful executivului.

La Bruxelles, delegația moldovenească va avea întrevederi cu președinții Comisiei Europene, al Consiliului UE, precum și al Parlamentului European. Din componența delegației mai fac parte ministrul de externe, Andrei Galbur, ministrul finanțelor, Octavian Armașu, cîțiva viceminiștri și consilieri ai premierului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?