Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Timofti: Probabil nu am fost cel mai popular președinte..

18 noi. 2016,, 10:29   Politică
6784 26

Timofti, la final de mandat: Probabil nu am fost cel mai popular președinte..
Foto : ukrinform.ua

Președintele Nicolae Timofti a prezentat public bilanțul activității sale la Președinție, pe parcursul mandatului de patru ani, notează NOI.md.


Șeful statului a declarat că unul dintre obiectivele sale principale a fost să țină instituția prezidențială departe de jocurile politice și a depus eforturi pentru a fi un președinte-mediator obiectiv, nu un jucător părtinitor în disputele politice, care au amenințat unitatea societății.

„Am devenit astfel primul președinte fără de partid și fără doctrină politică. Dar am avut un atu mai puternic – am făcut din Constituție doctrină politică. Grație acestui fapt, cred că mă pot considera un președinte corect. M-am străduit să nu încalc normele constituționale. Probabil, nu am fost cel mai popular președinte pentru presa națională. Unii consideră că am fost «scump la vorbă». Argumentul meu este simplu: nu accept vorbe goale lipsite de substanță. Și acesta nu a fost un cusur, ci un principiu pe care mi l-am asumat venind în această funcție”, a declarat Timofti.

Nicolae Timofti a explicat de ce a acceptat oferta decidenților politici, în 2012, de a accede în funcția de președinte. „Datorită faptului că sînt un proeuropean convins și sînt încrezător în viitorul european al țării noastre. Și clasa politică avea pe agendă un program ambițios de reforme europene”, a remarcat Timofti.

Șeful statului a mai precizat că pleacă cu inima împăcată din postul de președinte, dar misiunea lui de cetățean al acestei țări continuă.

„Estimările referitoare la prestația unui președinte nu trebuie făcute în pripă. Timpul este cel care va cristaliza deciziile, comportamentul și le va da valoare sau nonvaloare la toate. Sper că succesorul meu va asigura prosperitatea țării și a cetățenilor, o democrație autentică, evoluție, nu involuție. Plec cu inima împăcată. Am acționat întotdeauna cu determinare în interesul cetățenilor, am slujit poporului, nu partidului, nu dogmei”, a conchis Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?