Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Valiza cu buletinele de vot pierdute în Portugalia a ajuns acasă

16 noi. 2016,, 10:07   Societate
3735 1

Foto: noi.md

Valiza cu cele 6000 de buletine de vot care urmau să fie repartizate în două secții de votare din Portugalia a fost găsită și adusă intactă înapoi în țară, informează NOI.md.


Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au explicat că valiza s-a pierdut în timpul escalei la Roma, dar ulterior a fost găsită de angajații companiei aviatice și trimisă la Lisabona cu întîrziere.

„Am făcut această invitație către toate părțile interesate pentru a demonstra încă o dată transparența și deschiderea activității CEC și în acest moment consider că toate manipulările legate de această valiză diplomatică trebuie să fie încetate”, a menționat astăzi președintele CEC, Alina Russu.

La procedura de desigilare a coletelor cu buletinele de vot au fost invitați și reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate. „Am vrut să arătăm că aceste buletine nu au fost utilizate. Ele au fost returnate intact către Consiliul Electoral de Circumscripție. Noi am invitat și reprezentanții SIS, întrucît acest lucru a fost solicitat de un concurent electoral”, a adăugat Russu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?