X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Savanţii au fabricat bere cu drojdii din secolul XVIII

11 noi. 2016,, 20:00   Externe
3438 0

Ученые сварили пиво на дрожжах XVIII века
Foto: lenta.ru

Savanţii de la Muzeul „Regina Victoria” din Launceston (insula australiană Tasmania) au fabricat bere utilizînd drojdii cu o vechime de 220 de ani, comunică Daily Mail.


La coasta de est a Australiei un grup internaţional de savanţi a descoperit sticle de bere. Ele s-au păstrat la bordul navei „The Sydney Cove”, care s-a scufundat în anul 1797.

Utilizînd reţeta după care se fabrica berea în secolul XVIII, experţii au creat o băutură pe baza drojdiilor care s-au păstrat în sticlele descoperite. Potrivit spuselor unuia dintre cercetători, David Thurrowgood, el a obţinut o nuanţă blondă, o aromă proaspătă şi un gust neobişnuit. „Aceste drojdii au deveni hibridul drojdiilor pentru panificaţie, bere şi vin. Ele se disting în mod genetic de sute de alte specii, care pot fi întîlnite în Australia sau în toată lumea”, a spus el.

După cum a relatat directorul muzeului, Richard Mulvaney, experţii continuă cercetarea drojdiilor găsite şi planifică să facă alte descoperiri ce ţin de bere. „Ne vom ocupa, de asemenea, de vinurile şi celelalte mărfuri de pe corabie”, a comunicat Mulvaney.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?