X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Ministrul Grigoraș promite să reducă numărul „copiilor-fantome”

9 noi. 2016,, 19:15   Societate
5052 1
Министр Григораш обещает сокращение числа детей-«фантомов»
Foto: today.md

Modificările la Codul familiei vor contribui la reducerea numărului copiilor care nu sînt documentați la naștere.


Totodată, în privința persoanelor care se eschivează de la exercitarea obligațiunilor părintești au fost introduse două articole noi în Codul penal. Informația a fost comunicată după ședința de miercuri a Guvernului de către ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, notează NOI.md.

Potrivit ministrului, modificările operate la Codul familiei vor permite de redus numărul copiilor care din diferite motive nu primesc adeverințe de naștere. „Conform noilor modificări, instituțiile medico-sanitare și medicii de familie vor fi obligați să elibereze adeverințe de naștere părinților care nu sînt înregistrați la locul actual de trai. Sperăm că astfel vom reduce numărul copiilor-fantome – adică a copiilor care nu sînt documentați la naștere”, a declarat Stela Grigoraș.

Membrii Guvernului au explicat și modificările ce țin de înăsprirea controlului asupra exercitării obligațiunilor părintești. „În Codul penal vor fi introduse două articole care se referă la părinții care își exercită necorespunzător obligațiile părintești. Astfel, va fi introdusă urmărirea penală în privința părinților care vor refuza categoric revenirea în familie a copiilor plasați în internate și centre de tip familial, în cazul restructurării acest instituții. De asemenea, vor fi sancționați părinții adoptivi care împiedică comunicarea copilului cu părinții biologici. Persoanele care vor încălca legea vor fi amendate cu 120-450 de unități convenționale sau cu muncă nemunerată în folosul comunității”, a precizat Stela Grigoraș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?