X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va majora exportul de cereale prin Portul Giurgiuleşti

9 noi. 2016,, 15:30   Economie
2697 0
Молдова увеличит экспорт зерновых через порт Джурджулешты
Foto: mail.ru

Compania Trans Cargo Terminal SRL își dublează capacitățile de export a cerealelor prin Portul Internațional Liber Giurgiulești, comunică NOI.md.


Acest lucru a fost remarcat de Ministerul Economiei, care a menţionat că viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va participa la 10 noiembrie curent la ceremonia de finalizare a proiectului de extindere a terminalului de export al cerealelor, construit de compania Trans Cargo Terminal SRL, filială a Grupului Trans-Oil, la Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Realizarea acestui proiect transformă Trans Cargo Terminal SRL în cel mai operațional agent economic din regiune privind capacitățile de încărcare a navelor cu cereale: peste 1000 de tone pe oră pentru navele maritime și pînă la 8000 de tone pentru barjele fluviale.

În primele zece luni ale anului curent, 11 companii autohtone au exportat prin intermediul Portului Internațional Liber Giurgiulești peste 60 de mii de tone de cereale, preponderent în Malaezia, Myanmar și Indonezia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?