Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîtă producție exportă Moldova în România

9 noi. 2016,, 12:00   Economie
2135 0
Сколько продукции Молдова экспортирует в Румынию?
Foto: inmarkon.ru

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova din Uniunea Europeană cu o pondere de 31,6%, ocupînd locul întîi atît la export, cît și la import.


Volumul schimburilor comerciale dintre Moldova și România, în ianuarie-august 2016, a constituit 873,06 milioane de dolari SUA, dintre care exportul moldovenesc s-a cifrat la 344,92 milioane de dolari, iar importul românesc – la 528,14 milioane de dolari, informează NOI.md.

Datele se conțin în materialele Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri din România publicate la încheierea ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-române pentru cooperare economică, care s-a desfășurat la Chișinău.

În comerțul României cu țările care nu fac parte din UE, Republica Moldova ocupă locul 4 la export (procurarea mărfurilor românești), după Turcia (1,4 mld. dolari), SUA (0,7 mld. dolari) și Rusia (0,7 mld. dolari) și locul 8 la import (livrările pe piața română), după Turcia, Rusia, Ucraina, SUA, Coreea de Sud etc.

Domeniile cu perspectiva de continuare a cooperarii Romaniei cu Moldova sînt: energie, comert, agricultura, industrie, IMM-uri si mediu de afaceri, transporturi, dezvoltare regionala si infrastructura, cooperare transfrontaliera, administratie publica, protectia mediului, apelor si silviculturii, educatie, cercetare stiintifica si inovare, reglementare tehnica, standardizare, metrologie, acreditare, evaluarea conformitatii si a securitatii industriale, turism si bancar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?