Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Cînd FMI va publica noul acord cu Moldova

8 noi. 2016,, 15:10   Economie
2256 1
Когда МВФ опубликует новое соглашение по Молдове?
Foto: mail.ru

Noul acord dintre Republica Moldova și FMI va fi publicat în următoarele zile, după care autoritățile vor prezenta și explica toate detaliile programului de finanțare prevăzute de document, asigurînd o transparență maximală.


Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing, de către premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, care au precizat că o informație mai amplă privind noul acord cu FMI va fi prezentată de vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul Băncii naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, informează NOI.md.

Premierul și spicherul au subliniat importanța deciziei FMI privind aprobarea noului program de trei ani cu Republica Moldova, în cadrul căruia țara noastră va primi 178,7 milioane de dolari pentru susținerea reformelor economice și financiare.

De menționat că 35,9 milioane de dolari vor fi oferiți imediat după aprobarea noului program de finanțare, iar suma rămasă va fi debursată pe parcursul implementării programului, în cinci tranșe, la fiecare din evaluările semianuale ale programului.

Pavel Filip și Andrian Candu au menționat că o dată în 6 luni experții FMI vor efectua o expertiză independentă a reformelor implementate în Moldova și a folosirii banilor oferiți, anume de aceasta avînd nevoie autoritățile pentru a asigura o transparență maximală, inclusiv privind cheltuirea mijloacelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?