Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep, despre șansele lui Dodon și Sandu în turul doi de scrutin (VIDEO)

5 noi. 2016,, 09:30   Politică
23005 27
Foto: noi.md

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep, nu se așteaptă la mari surprize privind rezultatele alegerilor din turul doi.


Într-un interviu pentru NOI.md, Ostalep a declarat că, din punct de vedere matematic, lucrurile sînt clare, iar liderul PSRM, Igor Dodon, va fi cel care va cîștiga aceste alegeri. Asta deoarece există o diferență prea mare între voturile acordate în primul tur pentru Igor Dodon în raport cu voturile obținute de Maia Sandu.

„Îmi permit sa afirm că Dodon va cîștiga aceste alegeri. Este o anumită limită la fiecare candidat. Limita în cadrul acestor alegeri, în ceea ce ține de potențialul de pe dreapta a fost consumată. Eu pot să mă aștept teoretic încă la 10-15 mii de voturi care ar putea fi adunate suplimentar de peste hotare, dar asta este tot ce poate fi acumulat, în afara voturilor care au fost exprimate. Iar în ce privește potențialul lui Dodon pe stînga, avînd în vedere situația acestui scrutin, mă aștept la o mobilizare mai mare și va ieși o cifră impunătoare și neașteptată pentru mulți”, susține Ostalep.

Întrebat ce atitudine are față de mobilizarea activă a cetățenilor peste hotarele țării, Ostalep este de părere că chiar și acest lucru nu are cum schimba rezultatele alegerilor.

„Salut această modalitate de a participa, dar cifrele reale nu au cum să contribuie la schimbarea situației. După primul tur, diferența dintre ei a fost de 10 procente, ceea ce este o cifră impunătoare. Mie mi se pare mai degrabă un fel de infantilism decît o participare normală a cetățenilor de peste hotare. Ei pretind că susțin un reprezentant care se află la putere de șapte ani. Nu cred că Sandu este diferită de echipa pe care o reprezintă și aceasta guvernare este de 7 ani. Iar situația în care ne aflăm acum este deplina responsabilitate a acestei guvernări”, a spus el.

Totodată, Valeriu Ostalep consideră că, deși PCRM a îndemnat la boicotarea alegerilor prezidențiale, un număr important dintre susținătorii PCRM vor merge la alegeri, pentru a nu permite victoria contracandidatului.

Referitor la posibilitatea nevalidării turului doi de scrutin, Ostalep a opinat că acest lucru nu va avea loc, deoarece nu există niciun temei pentru asta.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?