Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Atenţie, şoferi. Un nou tip de escrocherie a ieşit la iveală în Rusia

2 noi. 2016,, 14:26   Societate
3948 0

Foto: autoblog.md

O comunitate de automobilişti din Rusia a povestit despre un nou tip de escrocherie care începe a fi practicat tot mai des pe străzile din Rusia.


Potrivit schemei, în vânătoarea de şoferi-victime sunt antrenate trei automobile. Din primul, de regulă la întoarcerea unei intersecţii, acolo unde este o trecere de pietoni, este aruncat un obiect în maşina dvs. de exemplu (o sticlă cu apă sau o piatră).

În timp ce şoferul vânat încearcă să înţeleagă ce se întâmplă, din al doilea automobil pe trecerea de pietoni este scos rapid un pieton „rănit”. Infractorii din al treilea automobil au rolul lor: de a face presiuni de ordin psihologic şi de a fi martori ai pretinsului accident.

Mai jos puteţi urmări un videoclip în care se poate vedea cum funcţionează schema, ce-i drept nu le-a reuşit până la final să o aplice din cauza şoferului care i-a dat de gol.

Dacă încă nu aţi înţeles cum funcţionează schema, în trei cuvinte vă explicăm: şoferul, care aţi putea fi şi dvs, este învinuit de faptul că a lovit pe trecere un pieton şi a fugit de la locul accidentului. Evident toţi martorii şi rănitul sunt gata să închidă ochii în acest caz doar în schimbul unei sume frumuşele de bani.

Ce trebuie de făcut în asemenea situaţii? Iată nişte recomandări ale comunităţii „Синие ведерки” din Rusia:

1. Încercaţi mereu în orice deplasare să aveţi conectată camera de bord şi să aveţi una care va înregistra situaţia din spate.

2. Opriţi-vă imediat după lovitura ciudată. Nu părăsiţi locul incidentului până la venirea poliţiei.

3. Închideţi toate uşile şi ferestrele, ascundeţi toate lucrurile de preţ şi nu ieşiţi din salon. Pe măsura posibilităţilor încercaţi să surprindeţi cu o cameră infractorii.

4. În timpul apelului către poliţie indicaţi adresa exactă unde vă aflaţi şi explicaţi că aveţi suspiciuni în privinţa unei escrocherii.

5. Prin fereastra puţin deschisă puteţi asculta pretenţiile, însă nu ieşiţi din habitaclu indiferent de ce vi se va spune. În maşină vă aflaţi în siguranţă şi departe de presiunile psihologice.

6. Dacă totuşi aţi ieşit din maşină, încrezători în propriile puteri, deconectaţi motorul, scoateţi cheia, încuiaţi maşina, puneţi cheia în buzunar. Nu vă certaţi şi nu ameninţaţi pe nimeni. Nu arătaţi prin gesturi sau mimici că aţi înţeles intenţia escrocilor. După posibilităţi, fotografiaţi numerele de înmatriculare a maşinilor participante în schemă sau a infractorilor.

7. O copie de rezervă a tuturor informaţiilor (foto/video) trebuie să rămână la dvs., iar una să o transmiteţi forţelor de ordine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?