X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Către anul 2040 Suedia planifică să trăiască din contul energiei eoliene

1 noi. 2016,, 21:00   Externe
3371 1

К 2040 году Швеция планирует жить за счет ветра
Foto: liveinternet.ru

Peste 24 de ani Suedia va produce 100% din energia electrică consumată în ţară din surse regenerabile de energie, în primul rînd, cu ajutorul turbinelor eoliene.


Acest lucru l-a comunicat pentru Reuters Anna Nilsson, şefa Secţiei generale a Direcţiei management al controlului pieţei de resurse energetice din Suedia. „Noi avem o densitate nu prea mare a populaţiei şi în Suedia sînt o mulţime de locaţii potrivite pentru instalarea unor mari centrale eoliene”, a relatat Nilsson.

Suedia deja acum produce 57% de energie electrică din surse regenerabile – cu ajutorul centralelor eoliene şi hidroelectrice, precum şi a energeticii nucleare, totodată, circa 10% din acest volum (aproximativ 159 KW/h) revin energiei eoliene. Către anul 2030 Suedia planifică să producă cu ajutorul turbinelor eoliene cu 18 KW/h mai mult.

Potrivit recentului raport al Consiliului Mondial al Energiei, în prezent circa 23% din toată energia electrică mondială sînt produse din surse regenerabile. Totodată, mai multe oraşe şi ţări şi-au anunţat deja disponibilitatea de a trece integral la energetica regenerabilă în perspectiva următorilor 30 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?