X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Grupări criminale ce se ocupau cu traficul de droguri, deconspirate

1 noi. 2016,, 14:45   Societate
2535 1
Полиция разоблачила две преступные группировки по продаже наркотиков
Foto: rtr.md

Poliţia a deconspirat două grupări criminale ce se ocupau cu traficul de droguri.


Una dintre grupări era condusă de un deţinut care îşi ispăşeşte pedeapsa penală în unul dintre penitenciarele din Republica Moldova. Acţiunile lui erau coordonate cu o femeie în vîrstă de 32 de ani din Chişinău.

În cadrul percheziţiilor efectuate la cinci membri ai grupării, au fost depistate şi ridicate droguri (peste 50 g heroină), cîntare electronice la scară mică, un revolver, 12 telefoane mobile, bani în sumă de peste 70 de mii de lei. Heroina era vîndută consumatorilor pentru suma de 2200 de lei pentru un gram.

O altă documentare separată s-a desfăşurat în privinţa unui membru al grupării anterioare, care, pe lîngă comercializarea cu heroină, practica şi prepararea şi comercializarea produselor etnobotanice (spice). Acesta vindea drogurile prin utilizarea unor platforme electronice de comunicare, de tip telegram, viber, skype, plasînd anunţuri pe garduri, staţii auto, pereţii blocurilor locative. Un pachet de 10 gr cu asemenea drog era vîndut la preţul de 200 de lei, plata fiind efectuată prin intermediul terminalelor electronice de plată, iar drogul fiind transmis fără un contact fizic între cumpărător şi vînzător.

În cadrul percheziţiei la domiciliul persoanei de 31 ani au fost depistate produse etnobotanice, o pastilă psihotropă şi un pacheţel cu heroină, o armă fără acte de provenienţă, 12 telefoane mobile, înscrisuri cu evidenţa cantităţilor de droguri, tehnică de calcul şi dispozitive electronice de stocare a informaţiei, bani în sumă de aproximativ 50 de mii de lei. Persoanele reţinute riscă închisoare de pînă la 15 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?