X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Au fost desemnați campionii Moldovei la box, ediția 2016 (VIDEO)

29 oct. 2016,, 18:05   Sport
6745 1
Определены чемпионы Молдовы по боксу
Foto: noi.md

Lupte crîncene s-au dat astăzi pe Manejului de Atletică Ușoară din capitală, acolo unde s-a desfășurat etapa finală a Campionatului Moldovei de Box.


Dintre cei 80 de pugiliști care au luptat din start, astăzi au urcat în ring doar 20, transmite NOI.md.

Knock-out-uri tehnice, confruntări aprige, învingeri și cîștiguri, lacrimi și bucurie – toate împreună și-au găsit locul pe parcursul celor patru zile ale Campionatului. Boxerii s-au antrenat luni la rînd pentru acest eveniment, iar în final totuși au ieșit campioni doar cei mai buni.

Prezent la eveniment, președintele Federației de Box a Moldovei, Vasili Chirtoca s-a arătat mulțumit de rezultatele pe care le-au înregistrat campionii în acest an. „S-a format echipa ce va participa la olimpiada din 2020. Sînt cîteva categorii de greutate precum cea de 60 kg și 75 kg, la care nu am luat o decizie finală, posibil să organizăm cîteva competiții între cîțiva pugiliști pentru a suplini echipa olimpică”, a declarat Vasili Chirtoca.

Cei care au devenit campioni bucuria a fost nelimitată. „Sînt foarte fericit că am reușit să devin cel mai puternic pugilist al Moldovei la categoria de greutate 52 kg. Fiecare cîștig este greu pentru fiecare sportiv, la fel de grea fiind și pregătirea de lupte”, a menționat Maestrul sportului de clasă internațională la box, campionul Moldovei ediția 2016 la categoria de greutate 52 kg, Alexandru Rîșcan.

Campionul Moldovei, ediția 2016, pugilistul Ialîmov Victor a spus că cîștigul de astăzi i s-a dat cu multă muncă și foarte greu pe motiv că este pentru a patra oară cînd se întîlnește cu adversarul său: „Cu adversarul de astăzi mă întîlnesc pentru a patra oară, avem scorul 2:2, ne cunoaștem unul pe altul, din acest motiv a fost cam greu să-l înving”.

„Campionatul a decurs în mod ordinar, nu am avut mari schimbări comparativ cu anii precedenți. Sînt aceeași campioni ca și anul trecut. Noi cei de la Grimăncăuți ne-am pregătit de acest campionat din luna septembrie, am acut și un cantonament comun cu lotul Ucrainei, de aceea am înregistrat și rezultate pe măsură”, a menționat antrenorul principal al lotului de box al Republicii Moldova, Petru Caduc.

Reamintim că, în perioada 26-29 octombrie, în incinta Manejului de Atletică Ușoară din capitală s-a desfășurat ediția 69-a a Campionatului Moldovei de Box. În cadrul Campionatului au participat 80 de pugiliști din 12 localități ale țării.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?