X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Kievul va aloca 200 de milioane de grivne pentru Eurovision-2017

27 oct. 2016,, 23:00   Externe
2773 0

Киев выделит 200 миллионов на организацию Евровидения
Foto: oikotimes.com

Guvernul de la Kiev va aloca 200 de milioane de grivne pentru organizarea concursului muzical „Eurovision-2017”.


Totodată, 50 de milioane dintre acestea capitala intenționează să le aloce deja în acest an, iar restul – în anul viitor, transmite Ukrinform.

Acest lucru a fost declarat în cadrul unui briefing susținut la Consiliul Kievului de către președintele Comisiei permanente a Consiliului pentru buget și dezvoltare social-economică, Andrei Strannikov.

„Se prevede alocarea a 50 de milioane de grivne pentru concursul Eurovision, în urma acestei ajustări bugetare. Adică angajamentele noastre față de Guvern și partenerii internaționali reprezintă garanția din bugetul orașului, în valoare de aproximativ 200 de milioane de grivne. Cele 50 de milioane sînt planificate pentru acest an și 150 de milioane pentru anul următor”, a menționat Strannikov.

De asemenea, directorul Departamentului infrastructură de transport, Serghei Maizel, a comunicat că, concomitent cu concursul „Eurovision-2017”, este planificată lansarea unui taxi pe apă, care va circula între stația portului fluvial din oraș și malul stîng.

„În urma ședinței au fost indicate principalele proiecte de infrastructură pentru Eurovision ... Se preconizează crearea circulației a transportului de la portul fluvial spre malul stîng prin lansarea unui taxi pe apă”, a spus el într-un comentariu oferit publicației „Ukrainski novini”.

În ceea ce privește alte inițiative, se mai prevede prelungirea regimului de funcționare a tuturor tipurilor de transport public. Și, în plus, autoritățile orașului intenționează să modernizeze iluminatul pe străzile orașului și pe poduri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?